Online infoavond over ‘actie hybride warmtepompen’

Aalsmeer – Isoleren en zonnepanelen zijn bekende manieren om een woning te verduurzamen en energie te besparen. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Warmtepompen zijn iets minder bekend. Voor sommige woningen kan een hybride warmtepomp een goede oplossing zijn. Samen met het Regionaal Energieloket organiseert de gemeente Aalsmeer dit voorjaar een actie hybride warmtepompen. Op dinsdagavond 7 maart is er een online informatieavond over deze actie.

Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel. De warmtepomp zorgt voor het grootste deel van de tijd voor de verwarming van de woning. De cv-ketel zorgt voor warm water en springt bij om de woning te verwarmen als dit nodig is, bijvoorbeeld op hele koude dagen in de winter. Hiermee kan flink worden bespaard op het gasverbruik en de energiekosten. Benieuwd of uw woning en woonsituatie geschikt zijn voor een hybride warmtepomp? Meld u dan aan voor de informatieavond. 

“Via deze actie willen het voor onze inwoners makkelijker maken om energie en kosten te besparen. Want verduurzamen is voor veel mensen ingewikkeld. Veel woningen zijn al geschikt voor een hybride warmtepomp, maar het is lastig en tijdrovend om alles zelf uit te zoeken en te regelen. Daarom helpen we inwoners graag met deze gezamenlijke actie”, aldus wethouder Dick Kuin (Duurzaamheid). 

Online informatiebijeenkomst 

Tijdens de online informatieavond op dinsdagavond 7 maart van 19.30 tot 20.30 uur krijgen inwoners informatie over de hybride warmtepomp. In welke situaties en voor welke woningen is een hybride warmtepomp geschikt? Wat zijn de voor- en nadelen? Wat kost het en wat levert het op? Welke subsidies zijn beschikbaar? Ook wordt er meer informatie gegeven over de inkoopactie. De gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Inwoners kunnen de avond bijwonen vanuit huis, via een laptop of tablet. Meer informatie en aanmelden: www.regionaalenergieloket.nl/acties.