NLdoet: Veel klussen gedaan bij Boerenvreugd

Aalsmeer – Afgelopen zaterdag organiseerde het Oranje Fonds weer de landelijke NLdoet actie. Hierbij roepen zij zoveel mogelijk Nederlanders op om een dag vrijwilligerswerk te doen. Ook bij kinderboerderij Boerenvreugd in het Hornmeerpark konden de handen uit de mouwen worden gestoken tijdens NLdoet.

Een groep leden van de Lions club Aalsmeer en een groep  medewerkers van de Gamma Aalsmeer gingen samen met andere vrijwilligers aan de slag. De Gammamedewerkers brachten gereedschappen en materialen mee voor de boerderij om te klussen. Deze werden meteen in gebruik genomen!

Voor de bouw van het grote pluimveeverblijf heeft Boerenvreugd gratis balken gekregen. Deze balken moesten wel nog geschuurd, gefreesd en geschilderd worden. Een mooie klus om met z’n allen aan te pakken. Naast de werkzaamheden voor het pluimveeverblijf werd er ook schoongemaakt. Het dak van het pauwen- en kalkoenverblijf werd schoongespoten met de hoge drukspuit, dakgoten werden leeggehaald, de kast van de activiteitencommissie werd opgeruimd en er werden aan het hekwerk de nodige reparatiewerkzaamheden uitgevoerd.

Het weer zat enorm mee. Er brak zelfs een klein voorjaarszonnetje door. De lunch, gesponsord door Jumbo Aalsmeer, kon dan ook heerlijk buiten worden genuttigd. Het bestuur van Boerenvreugd kijkt terug op een zeer geslaagde NLdoet dag waarbij veel klussen konden worden gedaan.