Nijntje vierde feest in het Crown Theater

Aalsmeer – Afgelopen zaterdag 17 oktober startte het nieuwe seizoen in het Crown Theater. ‘Nijntje, de musical’ mocht de aftrap doen. Ze was het stralende middelpunt: de jarige Nijntje Pluis. Ze vierde haar 60ste verjaardag met een spetterend concert. Omringd door jonge fans bracht ze haar grootste hits en leukste avonturen. Honderden peuters en kleuters zaten, verdeeld over twee voorstellingen,  stuiterend op hun stoel. Ze zwaaiden, zongen mee en lieten zien dat ze met hun tenen hun neus konden aanraken. Een opdracht van Nijntje, verpakt in een liedje: “Kindje, kun je met je tenen bij je neus, knieën bij je neus, oren bij je neus?” De acteurs liepen de zaal in om alle acrobatische toeren te bewonderen. Het gros van de liedjes in Nijntje viert feest komt uit eerdere musicals. Bruun Kuijt, de regisseur, maakte een aanstekelijke selectie. Als rode draad gebruikte hij het dagboek van Nijntje. Daar schrijft zij haar avonturen in. Zo kan ze het ene moment op vakantie zijn en het andere moment een sneeuwpop bouwen. Dat houdt de vaart erin. Kleine kinderen vervelen zich snel. Gelukkig zag hij het publiek tijdens de try-outs volledig opgaan in het verhaal. “Een ontroerend gezicht: kleintjes met konijnenoren op die alle gebaren meedoen”, aldus Bruun.

Junior Crown Magazine

Na afloop van de voorstelling kwam Nijntje naar de foyer om nog wat handjes te schudden van de kinderen. Vince Boom, de kinderburgemeester, was hier ook aanwezig. Hij kreeg van Annemieke van Saarloos van het kind- en jeugdteam een exemplaar overhandigd van het Junior Crown Magazine. In dit magazine, dat net is verschenen, staat alle informatie vermeld over de kindervoorstellingen, die dit seizoen in het theater te zien zijn. Dus naast Nijntje ook informatie over alle andere 14 voorstellingen als bijvoorbeeld Spijt, Verboden voor ouders, Wintercirucs Martin Hanson en Prinsessia. Bovendien zijn er door het magazine heen, letters verstopt. Heb je alle letters gevonden en weet je het woord dat je hiervan kan maken, dan maak je kans op twee kaartjes voor de voorstelling ‘Karel de Kok & de pakjeskluis van Sinterklaas’. Het Junior Crown Magazine is verkrijgbaar bij scholen, kinderdagverblijven, bibliotheken en bij de verkooppunten. Ook op www.crowntheateraalsmeer.nl is het magazine te downloaden.

Robin Hood

Morgen, dinsdag 20 oktober, staat de volgende kindervoorstelling alweer op het programma: ‘Robin Hood en het verdwenen goud’. Er zijn diverse tijden van aanvang en de voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor volwassenen start het seizoen met Terry Bozio, ’s werelds beste solodrummer, op woensdagavond 28 oktober. Er zijn nog kaarten à 25 euro te koop. Meer informatie, kaarten en programma op de website www.crowntheateraalsmeer.nl.

Foto: www.kicksfotos.nl.