Nieuws over voetbal, schaken en darten

Aalsmeer – Een hele pagina sport is (helaas) blijven liggen afgelopen week. Aalsmeer is een actief dorp als het om sport gaat en dat is mooi. Even ‘bijspijkeren’ wat is blijven liggen:

* Heel spannend duel tussen de zaalvoetbalteams Zekveld 1 en 2. Zekveld 1 was met de sterkst mogelijke selectie aanwezig, maar had toch een hele kluif aan de mannen van het tweede team. Dit ondanks dat deze heren te kampen hadden met grote personele problemen. Coach Sander van der Lip is zelfs maar in het doel gaan staan. Toch won Zekveld 2 met 2-0. Doelpunten gemaakt door Thomas de Jong en Edwin van Oudenallen.

* FC Aalsmeer zaterdag heeft goede zaken gedaan aan de Dreef. Voor de ruim 150 toeschouwers werd gevoetbald tegen Scherpenzeel. Er werd met veel inzet en geestdrift gevoetbald en er werden goede combinaties gemaakt. De rust ging Aalsmeer in met 2-0, dankzij doelpunten van Burak Sitil en Wesley van Schaik. Ook de tweede helft startte de FC voortvarend, alhoewel aan het einde de scherpte er iets af was. Toch nog een derde treffer van Michal Kocon. 3-0 Was de eindstand. Zaterdag 14 november wacht de uitwedstrijd tegen FC Delta Sports in Houten.

*  RKDES heeft afgelopen zondag de negende wedstrijd in de competitie afgewerkt en wel tegen Swift uit hartje Amsterdam. Swift had de eerste twintig minuten een licht veldoverwicht, maar verder in de wedstrijd kreeg RKDES meer grip en kroop uit haar schulp. En hoe: Met een omhaal wist Maarten van Putten de 1-0 voor Kudelstaart op het scorebord te zetten. Tevens ruststand. De tweede helft was bijzonder spannend. Swift miste enkele kansen, RKDES niet. Lennart Kok maakte een einde aan alle spanning door tien minuten voor tijd te scoren: 2-0. In de pocket de drie punten! Zondag 15 november speelt RKDES thuis aan de Wim Kandreef tegen Nieuw-West vanaf 14.00 uur.

* Met de tafeltennisteams gaat het minder goed. Bloemenlust moest grote nederlagen incasseren. Er werd met grote cijfers verloren. Team 1 verloor met 10-0 van Flits/Theresia, Team 2 moest het thuis in De Bloemhof opnemen tegen MEO 1. Eindresultaat: 2-8. Team 3 moest diep buigen tegen Amstelveen, een 1-9 stand werd genoteerd.

* Ook de schakers van AAS moesten met een verlies genoegen nemen. In Amstelveen was Zuckertort de tegenstander. De wedstrijd begon weliswaar goed voor de Azen, maar uiteindelijk was de eindstand 2-6. AAS heeft het moeilijk in de 2e klasse. De volgende ronde is tegen Hilversum en er moet gewonnen worden om uit de degradatiezone te blijven.

* De dartcompetitie draait op volle toeren bij Poel’s Eye in het Dorpshuis. De uiteindelijke finale ging vrijdagavond tussen William Hunitetu en Gerard Bak en werd door Bak gewonnen. Op de site kan overigens de finale bekeken worden. Vooral de laatste leg van Bak (binnen 15 pijlen uit) is het bekijken waard: www.poelseye.nl.

* Tot slot: Wie zin heeft in een gezellig avondje kaarten kan terecht bij buurtvereniging Allen Weerbaar. Maandag 16 november staan klaverjassen en jokeren op het programma. Er wordt gekaart in Het Middelpunt in de Wilhelminastraat 55 vanaf 20.00 uur. Zaal open voor inschrijving, koffie en thee om 19.30 uur.