Nieuwe Hornmeerpark feestelijk geopend

Aalsmeer – Vrolijke ballonnenbogen en het stralende zonnetje maakten de opening van het nieuwe Hornmeerpark vrijdagmorgen 26 mei extra feestelijk. Als officiële handeling knipten burgemeester Gido Oude Kotte en kinderburgemeester Stan van Kessel het lint bij de ingang door en werd aan alle aanwezigen toegang gegeven om het park te gaan verkennen.

Het was gezellig druk, want naast nieuwsgierige bezoekers waren ook leerlingen van de nabij gelegen basisschool Triade uitgenodigd. Voor hen was er ook een sportieve loop, natuurlijk mocht de avontuurlijke speeltuin ontdekt worden en de jongste kinderen werden getrakteerd op een poppenkastvoorstelling door Gerard Zelen.

Aanwinst voor Aalsmeer

Het park met watergangen, een grote vijver en diverse bruggen is rijkelijk voorzien van struiken en bomen en nodigt uit om doorheen te wandelen. Langs de route zijn enkele rustpunten met bankjes gemaakt. Bij de entree is een basketbalveld en een evenemententerrein aangelegd. In de rechterhoek (kant Beethovenlaan) is een speciaal veld om honden te laten rennen en spelen ingericht. Kortom, voor mens en dier is het Hornmeerpark een aanwinst voor Aalsmeer. Een aanrader om te gaan ontdekken!

Het park heeft de gemeente kunnen realiseren met subsidie van de Stichting Leefomgeving Schiphol. In een eerdere fase heeft SLS al bijgedragen aan het fitness en freerunpark naast het nieuwe park.