Nieuw verblijf voor vleermuizen

Een nieuw verblijf voor vleermuizen op Boerenvreugd

 

Aalsmeer – Woensdag 4 november onthulde wethouder Jop Kluis samen met Christian Kooij van Natuurgroep Aalsmeer twee nieuwe vleermuiskasten op de zijgevel van de kinderboerderij. Bij de onthulling waren diverse geïnteresseerden, leden van de Natuurwerkgroep Aalsmeer en vrijwilligers van Boerenvreugd aanwezig. Wethouder Jop Kluis: “Hopelijk weten de vleermuizen het komende jaar snel hun weg te vinden naar deze verblijfkasten. De kasten die we nu opgehangen hebben zijn vooral geschikt als zomer- of kraamverblijf voor de gewone dwergvleermuis en passen goed bij de Natuur- en Milieueducatie die gegeven wordt op de Kinderboerderij Boerenvreugd.”

Na de onthulling gaf Anne Dillon van Landschap Noord-Holland een leerzame presentatie over vleermuizen op de educatiezolder van de kinderboerderij. Zij had ook bat-detectors meegenomen, die gebruikt worden bij vleermuistellingen. De ultrasone geluiden van de vleermuizen worden door deze apparaten omgezet in voor de mens hoorbare geluiden. Naast de presentatie was er ook een informatiehoek ingericht, met een ‘grot’ waarin te zien was hoe vleermuizen hangen en slapen.

Vindt u het ook leuk om met een batdetector vleermuizen te spotten? De Natuurgroep kan altijd leden gebruiken! Naast deelname aan vleermuisexcursies organiseert de natuurwerkgroep ook andere leuke en interessante andere excursies over bijvoorbeeld vogels, vlinders en paddenstoelen. Interesse? Meldt u dan aan via natuurgroepaalsmeer@hotmail.com.