Musical Suske & Wiske groot succes!

Aalsmeer – Afgelopen vrijdagavond 29 januari was het een drukte van belang, vooral aan de kassa, in Crown Theater Aalsmeer. Meer dan zeshonderd bezoekers, waarvan het meeste jongeren, hadden via de gratis kaartjes van gemeente Aalsmeer toegang gekregen tot de musical Suske & Wiske en de Circusbaron. Het verhaal werd precies vertolkt naar die aflevering van het stripboek. De baron was niemand minder dan Ben Cramer. Volgens Annemieke van Saarloos, vrijwilligster van het theater die ontzettend druk geweest is met de voorbereidingen, waren de overige spelers ‘ontzettend goed gecast’. Ze vertelt: “Vooral Jerommeke was mijn favoriet en ook Lambik kwam zo uit de strip gelopen met zijn ijdelheid, domme dingen en versprekingen. Het was specifieke Suske & Wiske humor. Ik vond het zelf erg leuk. Alle kinderen kwamen met blije gezichten de zaal uitgelopen. Daarna mochten ze met de toneelspelers op de foto en handtekeningen verzamelen. Na de voorstelling heb ik met wethouder Gertjan van der Hoeven gesproken en die was zeer te spreken over de avond. Hij zag dat we er heel veel werk aan hadden gehad en dat we dat erg goed hadden gedaan. Nou, dat compliment staken we natuurlijk in onze zak. Hij zei verder dat hij voor het volgende seizoen ook wel een dergelijk budget vrij wilde maken. Waarvan akte!”

Workshop striptekenen

Annemieke vertelt verder: “Er was tevens een striptekenaar aanwezig. Hij komt op 3 maart terug om twee workshops te geven in de tapasbar van de Studio’s. Om 12.00 uur en om 14.00 uur. Kinderen kunnen op vertoon van hun toegangskaartje gratis deze workshop bijwonen, voor anderen is ie 5 euro. Voor die van 12.00 uur kan er nog worden ingeschreven.”

Samenwerking 

Lennard Gols van Cultuurpunt Aalsmeer zei vooraf: “Met dit project kunnen kinderen uit Aalsmeer op een laagdrempelige wijze kennismaken met hun eigen culturele omgeving. Dat is erg belangrijk, want als de eerste kennismaking met het theater een positieve ervaring is, is de kans groot dat ze terugkomen en zich op die manier cultureel ontwikkelen.” Directeur Peter van Eick en Ab Eigenhuis, voorzitter van het bestuur van Crown Theater Aalsmeer, waren, naast Lennard en de wethouder ook zeer te spreken over de samenwerking met de gemeente Aalsmeer. Zij vonden de actie allemaal ‘voor herhaling vatbaar’!

Door Miranda Gommans

Foto: www.kicksfotos.nl