Mooie opbrengst Grote Clubactie

Aalsmeer – Sport-, cultuur- en hobbyverenigingen hebben ook dit jaar weer kunnen rekenen op de inzet van hun fanatieke lotenverkopers. De totale opbrengst van verenigingen uit Aalsmeer, Kudelstaart en Rijsenhout is 16.745 euro. Het bedrag dat verenigingen jaarlijks ophalen met de Grote Clubactie is onmisbaar voor het inrichten van het clubhuis, de aanschaf van materialen en het organiseren van activiteiten. De opbrengsten voor de verenigingen uit Aalsmeer, Kudelstaart en Rijsenhout zijn gisteravond, woensdag 16 december, tijdens de Grote Clubavond bekend gemaakt bij de Intersport-vestiging in Uithoorn.

Fanatiek voor club

In totaal deden dit jaar 6.000 verenigingen mee. Die verenigingen verkochten dit jaar 310.000 loten meer dan vorig jaar. Door het fanatisme van de lotenverkopers zijn 2,9 miljoen loten verkocht en werd een opbrengst van bijna 9 miljoen euro opgehaald, waarvan 80 procent rechtstreeks naar de clubkas gaat. Directeur Frank Molkenboer van de Grote Clubactie: “We hebben dit jaar een prachtig resultaat behaald, omdat verenigingen ruim 300.000 loten meer verkochten dan vorig jaar. We zijn erg trots op deze opbrengst en dit is vooral te danken aan honderdduizenden enthousiaste vrijwilligers. Van de opbrengst gaat zo’n 7 miljoen euro direct naar de 6.000 deelnemende verenigingen. Een fantastisch resultaat voor het verenigingsleven in Nederland!”

De Grote Clubactie is onderdeel van de Nationale Grote Clubactie. De Nationale Grote Clubactie bestaat uit twee loterijen: de Grote Clubactie en de Support Actie. De Support Actie is een doorlopende loterij en heeft elk kwartaal een trekking. Dit jaar hebben de loterijen samen een recordopbrengst gehaald van 11,7 miljoen euro. Het unieke van de Grote Clubactie is dat 80 procent direct naar de clubkas gaat, de resterende 20 procent gaat naar onder meer prijzen en het organiseren van de loterij.