Molen de Leeuw maalt nacht door

Aalsmeer – Voor de zeven molenaars van korenmolen De Leeuw is het niet nieuw: als De Leeuw jarig is maalt ie de (bijna) kortste nacht van het jaar non-stop door. Ieder jaar is het weer een prachtig gezicht om de molen bij het schemeren al malende in de nacht te zien opdoemen in het licht van de krachtige spots.

Bijzondere wieken

Dit jaar, op z’n 153e verjaardag zal het beeld wel heel bijzonder zijn: Op de vier nieuwe helder witte zeilen zijn de seizoenen van het jaar geschilderd door de jeugd uit Aalsmeer en omgeving. Met een zeer fraaie collage van bloemen hebben zij op iedere wiek een seizoen vorm gegeven, zodat het op 18 en 19 juni niemand kan ontgaan dat in Aalsmeer het Flower Festival heerst.

Bijzonder meel

Ook ‘s nachts dus zal men dit prachtige bewegende kunstwerk kunnen bewonderen. De molenaars doen ondertussen gewoon hun werk, malen vers volkorenmeel en laten in holst van de nacht graag aan de bezoekers zien hoe dat in z’n werk gaat. Er gaan geruchten dat het bij volle maan gemalen graan bijzonder voedzaam is en extra mineralen bevat…

Dat komt goed uit, want het is in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni nagenoeg volle maan!

Bijzondere prijzen

Wie jarig is trakteert en zo is het ook molen De Leeuw: Iedereen die gedurende de nacht een kilo volkoren tarwemeel of volkoren speltmeel komt kopen krijgt héél veel korting, van 25 tot wel 33 procent.

Dat geldt de hele nacht, dus vanaf zonsondergang op 18 juni om 22.03 uur tot zonsopgang op 19 juni om 5.18 uur. Bij zonsondergang wordt begonnen met 25 procent en ieder uur komt daar 1 procent bij!

De echte nachtbrakers, die tussen 5.03 en 5.18 uur hun kilo meel komen kopen, krijgen maar liefst 33 procent korting! Op een verjaardagsfeest moet je nooit teveel eten en drinken, zo ook hier: maximaal 2 kilo per persoon.

Bijzonder publiek

Het is duidelijk: Iedereen is welkom en hoe later de nacht hoe mooier het bezoek. Het non-stop draaien begint zaterdag 18 juni om 11.00 uur en eindigt zondag 19 juni om 17.00 uur. Korenmolen De Leeuw staat op het Molenplein, in de Zijdstraat 28 in het Centrum. Kijk voor meer informatie op www.molendeleeuw.nl of stuur een mail naar info@molendeleeuw.nl