Mike van der Laarse beste vrijwilliger?!

Aalsmeer – Radio TV Noord Holland heeft voor de verkiezing beste vrijwilliger van het jaar Mike van der Laarse genomineerd. Wat en hoe onderscheidt Mike van der Laarse – Mike Multi – zich van de vele andere vrijwilligers? Is het zijn tomeloze energie, zijn enthousiasme, zijn vindingrijkheid, zijn netwerk, zijn empathie, zijn aanstekelijke blijheid?

Soms weet hij zelf niet waar hij de tijd vandaan haalt. Of ja, eigenlijk toch wel. Het is de achterban die hem steunt. Wanneer hij vanwege het vrijwilligerswerk niet op de zaak – het drukke en goedlopende Multi Supply met 21 werknemers – kan zijn, zet het personeel gewoon even een tandje bij. En ook van zijn gezin krijgt hij alle credits. Echtgenote Edith is zijn muze! Zij weten heus wel: Deze man valt niet te stoppen!

Zoals Aalsmeer hem de laatste weken heeft leren kennen in zijn rol van Sinterklaas. Mike is Sinterklaas! Het plezier dat hij zelf hieraan beleeft straalt er van af. Overal waar Mike komt ontstaat er een blijdschap die sombere momenten doet verbleken. Het is alsof hij overal raad op weet, daar ook de tijd voor neemt, loyaal en royaal naar zijn medemens. Of dat nu gaat om de handballers bij Fiqas, bejaarden, kinderen met een verstandelijke beperking, scholieren, of om pubers die net even naast het pad lopen. Hij weet hen met zijn enthousiasme voor zich te winnen en te stimuleren. Mike zet zich in voor Ride tot the Roses, voor Licht en Vuur op het water, ieder jaar – samen met de andere vrijwilligers- wordt er een evenement georganiseerd waar jong en oud van geniet. De oh’, en ah’s tijdens het spectaculaire vuurwerk zijn niet van de lucht. Voor de Stichting Armslag waardoor kinderen met een lichamelijke beperking toch leren zwemmen. Moeder Lenie – zij overleed een paar jaar geleden – wist toen zij ging sterven dat haar zoon Mike het werk zou voortzetten. Het was moeilijk om afscheid te nemen van het leven maar er was ook vertrouwen en rust dat het goed kwam! Mike geniet van zijn werk heeft er vreselijk veel lol in, krijgt er naar eigen zeggen veel energie van. Hij geniet van de aandacht die dat soms met zich meebrengt maar evenzo ziet hij er niet tegenop om geheel in de anonimiteit zijn handen uit de mouwen te steken. Mike is een vrijwilliger die zijn kompanen op een gezonde wijze weet op te zwepen maar ook lekker gewoon met zijn voeten in de klei staat, de rot karweitjes opknapt en geniet van het resultaat! Het verloop van de verkiezing is te volgen via de website rtvnh.nl

 Janna van Zon

Foto: Mike van der Laarse bij het afscheid van burgemeester Jobke Vonk.