Schoolkorfbaltoernooi: Meeste punten voor Antoniusschool

Kudelstaart – Op 13 april vond het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi plaats bij korfbalvereniging VZOD. Het toernooi werd georganiseerd voor groep 3 tot en met 8 van alle basisscholen van Aalsmeer, Kudelstaart, De Kwakel en Rijsenhout. Er deden bijna 300 kinderen, uitkomend in 56 teams, mee met het toernooi. De weergoden waren goed gezind, want het was de hele dag droog en regelmatig scheen de zon! Maar het belangrijkste was dat er door de kinderen met veel plezier werd gekorfbald. De kinderen konden zich ook uitleven op het springkussen. En omdat het toernooi tot in de avond duurde kon er tussendoor broodjes worst, poffertjes en patat gegeten worden in de kantine van VZOD.

Om 15.30 uur werd er gestart met poulewedstrijden voor alle teams. Er werd fanatiek gespeeld tot bloedende knieën aan toe. Maar gelukkig was er EHBO. De teams die eerste waren geworden in de poule mochten door naar de finalerondes. Om 18.30 uur vond de prijsuitreiking plaats voor de onderbouw. De eerste prijs was voor de Zon 4A, gevolgd door Triade 3B en Antonius 4B.

Daarna werden de finalewedstrijden voor groep 5, 6, 7 en 8 gespeeld. Rond 19.00 uur, na spannende finales, waren hier ook de winnaars bekend. Bekers mochten uitgereikt worden aan: Groep 5: 1e Antonius 5A, 2e de Ruimte 5B, 3e Antonius 5C. Groep 6: 1e Antonius 6B, 2e Triade 6C, 3e de Zon 6A. Groep 7: 1e Oosteinder 7A, 2e Antonius, 3e Triade 7A. Groep 8: 1e de Zon 8B, 2e Antonius 8C, 3e Antonius 8D. Ook wordt elk jaar de grote Atie Westerdijk-wisselbeker uitgereikt. Deze mag dan een jaar op de school, die (naar rato) de meeste punten heeft gehaald, blijven staan. Dit jaar ging hij voor het eerst naar de Antoniusschool.

Vond je korfbal leuk en wil je een keer meetrainen bij VZOD? In mei kunnen kinderen de hele maand op dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur gratis meetrainen. VZOD wil alle vrijwilligers en medewerkers bedanken voor hun inzet. Meer informatie over de korfbalvereniging is te vinden op www.vzod.nl