Man (56) overleden na schietincident in Amstelveen

Amstelveen – De recherche is een uitgebreid onderzoek begonnen naar een schietincident in de Wieringerstraat, nabij de Beneluxbaan, in Amstelveen. Een man is daarbij vanochtend, woensdag 22 december, om het leven gekomen.

Buurtbewoners werden rond tien voor elf in de ochtend opgeschrikt door meerdere knallen en waarschuwden de politie, die de man kort daarna op straat aantrof. Hoewel hij in eerste instantie nog aanspreekbaar was, overleed hij korte tijd later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het slachtoffer is een 56-jarige man uit Almere, een bekende van de politie. Het onderzoeksteam van de politie is druk doende om duidelijkheid te krijgen over de aanleiding voor en de exacte toedracht van het schietincident. 

Schutter 1.80 meter lang

Getuigen meldden dat de schutter een man is van ongeveer 20 jaar en rond 1.80 meter lang. Hij was gekleed in een zwarte blouse en een spijkerbroek en hij droeg een zwarte muts. Forensische Opsporing is ter plaatse bezig met het veilig stellen van sporen. 

Getuigen gezocht

De recherche komt graag in contact met een ieder die, voorafgaand aan de beschieting, wellicht iets opvallends heeft gezien of gehoord. Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Ook als u andere informatie heeft, hoort de recherche het graag. Bel 0900-8844 of anoniem 0800-7000. Proces-verbaalnummer: 2021262750.

Foto: VLN Nieuws