Livemuziek, film en benefiet Nepal

Aalsmeer – Het is weer weekend en dit betekent dat er activiteiten zijn, ieder weekend wordt in Aalsmeer een gevarieerde keuze geboden. Best uniek! Vrijdag 19 februari staan twee concerten op het programma, allebei in een kerk. In de Oud Katholieke kerk aan de Oosteinderweg 392 verzorgt de Roemeense bas-bariton Marius Sampelean een optreden samen met organiste Evelien Jansen. Vanaf 19.30 uur kan plaatsgenomen worden in de banken. Om 20.00 uur kan dit in de Doopsgezinde kerk in de Zijdstraat 55 alwaar organist André Knel en panfluitiste Liselotte Rokyta een concert verzorgen.

Livemuziek

Zaterdag 20 februari biedt eveneens keuzes. In The Beach aan de Oosteinderweg wordt de jaarlijkse benefietavond voor Nepal gehouden met dit keer een beachvolleybaltoernooi om 19.00 uur, gevolgd door vanaf 21.00 uur een optreden van de band Supertribute. Liedjes van Supertramp en andere bekende covers staan op de setlijst. Vanaf 21.30 uur trakteert café Joppe in de Weteringstraat zaterdagavond op een optreden van de band The Hedrens. Deze jonge band heeft begin dit jaar de publieksprijs gewonnen van de Haarlemse Popronde! En, een must voor technofans, de vierde editie van Nachtruis in N201 aan de Zwarteweg zaterdagavond met achter de knoppen Ringo, Emiel Zwart, Bom & Bas Albers, Jor-D en Meneer Marcel.

Film en burgemeester

Een ‘filmpje pakken’ is zeker ook een optie. Bioscoop Aalsmeer aan de Van Cleeffkade biedt diverse films, waaronder de nieuwe komische film ‘Familieweekend’. Niet alleen op zaterdag overigens, ook op zondag met overdag leuke films om met de kinderen heen te gaan. Zaterdagavond gaat cultureel café Bacchus in de Gerberastraat ‘omgetoverd’ worden tot kleine, misschien wel de kleinste, bioscoop. Hier draait vanaf 21.00 uur een film over muziek voor iedere liefhebber. Over film gesproken, volgende week zaterdag 26 september opent De Oude Veiling in de Marktstraat weer een avond haar deuren voor de zgn. Favo-filmavond. Een favoriete film van een inwoner wordt dan vertoond. Publiek mag plaatsnemen voor de favoriete film van burgemeester Jeroen Nobel. Zijn keuze blijft tot de laatste minuut geheim, een verrassing dus. Alvast noteren: Aanvang 21.00 uur.

Vuur en spelletjes

Tot slot tips voor de zondag: Themadag rond ‘vuur’ bij kinderboerderij Boerenvreugd in de Hornmeer van 11.00 tot 15.00 uur, spelletjesmiddag in de Historische Tuin, ingang Praamplein, van 15.00 tot 17.00 uur en livemuziek van ‘The Damned and Dirty’ in The Shack in Oude Meer vanaf 16.00 uur.