Houtenkerstboom.com

Leuke alternatieven voor een kerstboom

PARTNERBIJDRAGE

Kerstmis is dé periode om je huis in Aalsmeer gezellig te maken. Van het opzetten van de kerstboom tot aan het ophangen van lichtjes: het hoort er allemaal bij. Wil jij het dit jaar eens wat anders aanpakken? Laat de kunstkerstboom dan op zolder liggen en bespaar jezelf gedoe met rondslingerende naalden van een echte kerstboom. In dit blog vind je de leukste alternatieven voor een traditionele kerstboom op een rijtje. De alternatieven zijn niet alleen origineel, maar ook ideaal voor mensen die vanwege een allergie of andere reden liever geen (kunst)kerstboom willen.

Houten kerstboom

Houten kerstbomen zijn hét perfecte alternatief voor (kunst)kerstbomen. Zo is de houten kerstboom duurzaam en makkelijk op te zetten en op te bergen. De boom vormt bovendien een echte eyecatcher in of rondom je huis. Een houten kerstboom blijft gegarandeerd ontelbaar veel kerstmissen mooi en kan eenvoudig versierd worden. Je kunt de boom in verschillende formaten en uitvoeringen kopen. Ga bijvoorbeeld voor een boom in spiraalvorm of een boom met losse, houten takjes. Dit geeft een speels effect. Je kunt eindeloos variëren met dit type kerstboom en hem volledig aanpassen aan jouw wensen en interieur.

Hangende kerstboom

Een hangende kerstboom heeft een magisch effect. De kerstboom lijkt namelijk door je kamer te zweven. Hoewel de hangende kerstboom een vrij strak en modern design heeft, kun je hem een traditionele uitstraling geven door hem te versieren met klassieke kerstversiering. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de boom juist vrij strak te houden. Zo past hij perfect bij een modern en industrieel interieur. Een belangrijk voordeel van de hangende kerstboom is dat hij weinig ruimte in beslag neemt. Ook als je klein woont of je woonkamer al vrij vol staat, vind je voor dit unieke exemplaar nog wel een plekje.

Het versieren van kamerplanten

Staat je huis vol met kamerplanten? Maak hier dan nuttig gebruik van door deze te versieren met kerstversiering. Je kunt het zo origineel maken als je zelf wilt. Geef een grote kamerplant een complete make-over en tover hem om tot een kerstboom. Een andere optie is om in meerdere planten wat kerstballen en kerstverlichting op te hangen. Wil jij de show stelen met je kerstversiering? Decoreer dan ook de haag en wat planten buiten. Zo creëer je met name ’s avonds als alle lichtjes aan zijn een gezellige kerstsfeer in de buurt. Je buren in Aalsmeer zullen ongetwijfeld een keertje extra langs jouw tuin lopen om alles te bewonderen.

Voor een modern en industrieel interieur

Liefhebbers van een modern en industrieel interieur worden ongetwijfeld blij van de metalen kerstboom. De metalen kerstboom is lekker praktisch en heeft een strakke uitstraling. Zo zet je hem binnen een paar minuten op en hoef je je geen zorgen te maken over naalden en ongedierte. Houd de kerstversiering minimalistisch als je wilt dat de boom perfect aansluit bij je interieur. Hang bijvoorbeeld slechts enkele kerstballen in één kleur op. Uiteraard is ook de metalen kerstboom te koop in verschillende formaten en uitvoeringen. Zo vind je altijd een exemplaar die perfect aansluit bij jouw wensen.

Lichtjesboom

Lichtjes in een (kunst)kerstboom ophangen is een behoorlijk stressvolle klus. Zo lijken de snoeren altijd door elkaar te zitten en is er altijd wel een lichtje dat niet wil branden. Wil jij deze stress dit jaar vermijden, maar wel een mooie en lichtgevende boom in of rondom je huis plaatsen? Kies dan voor een lichtjesboom. Dit exemplaar bestaat enkel uit lichtjes en zorgt er voor dat de kerstsfeer er meteen goed in zit. Je koopt een lichtjesboom voor binnen of voor buiten, met en zonder mast (afhankelijk van de hoogte die je wenst). Met een beetje oefening staat deze boom binnen tien minuten te shinen.

Een duurzaam en praktisch alternatief

Naast houten kerstbomen, zijn kartonnen kerstbomen een duurzaam en praktisch alternatief voor een gewone kerstboom. Een kartonnen variant kun je als je handig bent zelf in elkaar knutselen, maar ook gewoon kant-en-klaar kopen. Sommige kant-en-klare bomen worden direct geleverd met kerstballen en andere versiering. Het enige wat jij nu nog hoeft te doen is het uitvouwen van het karton. De kartonnen kerstboom is leuk om samen met de kids te maken én om te versturen met de post aan vrienden en familieleden. Zo weet je zeker dat iedereen een mooie kerstboom in huis heeft staan dit jaar.

Kerstboom aan de muur

Een kerstboom aan de muur is dé tip voor mensen die weinig ruimte in huis hebben. Maak zelf een originele kerstboom met een aantal takken die je van klein naar groot ophangt aan de muur. Je versiert de takken naar wens. Ook kun je een houten kerstboom voor aan de muur maken of kopen waar je zelf alleen de ballen nog maar aan hoeft te hangen. De kerstboom aan de muur is een bezienswaardigheid in huis die je gezellig kunt versieren met de kinderen, maar wel een stuk praktischer is dan een traditionele boom.

Geprint op canvas

Heb je geen groene vingers of weinig tijd om een boom te onderhouden, maar wil je eigenlijk wel graag een traditionele kerstboom in huis halen? Kies dan voor een kerstboom geprint op canvas. Deze poster hang je super snel op waar en wanneer je maar wilt. Je kunt het bovendien zo gek en zo groot maken als jij maar wilt. Je geniet enkel van de voordelen en haalt in één klap de kerstsfeer in huis. Daarnaast gaat de kerstboom lekker lang mee. Een canvas is onder andere een aanrader voor mensen die weinig thuis zijn, maar toch een kerstsfeer willen creëren.

Andere decoratie

Tot slot kun je de kerstboom ook gewoon helemaal overslaan dit jaar. Met behulp van lichtjes en kerstversiering creëer je de kerstsfeer in huis ook zonder boom wel. Decoreer bijvoorbeeld de trap van boven naar beneden. Een andere optie is om de ramen of een kast te versieren met kerstslingers, kerstballen en een lichtsnoer. Hang een grote sok bij de kachel of open haard waar je de kerstcadeautjes voor je gezinsleden in stopt. Wij wensen je alvast fijne feestdagen en veel inspiratie toe!