Westplas-feest voor jongeren in N201

Aalsmeer – Op zaterdag 30 januari organiseren derdejaars leerlingen van de Westplas hun eigen uitgaansavond in cultureel jongerencentrum N201 onder begeleiding van Cultuurpunt Aalsmeer. In november werden zij met het project ‘Do-it!’ uitgedaagd om hun ultieme culturele avond te bedenken en nu, bijna drie maanden later, zijn de beste ideeën samen gekomen in een grote culturele uitgaansavond.

Tijdens het feest, wat de leerlingen ‘Weno Neon party’ hebben genoemd, is heel N201 in felle neonkleuren geheuld. De bezoekers kunnen zich door een professionele grimeur helemaal in Neonstijl op laten maken om vervolgens gezamenlijk een groot feest te bouwen. Rapper Snelle, die bekend is in de hiphop scene en in Aalsmeer regelmatig workshops verzorgd, trapt de avond af, om vervolgens het stokje over te geven aan Monica Geuze. Deze YouTube ster is de vriendin van Lil Kleine en de DJ van Ronnie Flex. De afgelopen tijd is ze als DJ flink aan de weg aan het timmeren en de leerlingen van de Westplas zijn dan ook door het dolle heen dat ze deze dame naar Aalsmeer hebben weten te halen. “Met dit project willen we jongeren uitdagen om na te denken over hun culturele voorkeuren. Daarnaast willen we de drempel tot cultuur zo laag mogelijk maken. Mijn eerste vraag is altijd wat ze voor muziek op hun telefoon hebben staan of welke muziek ze thuis luister. Honderd procent van de leerlingen heeft daar een antwoord op. Oftewel, ze houden zich allemaal bezig met cultuur. Ik wil ze laten inzien dat Cultuur meer is dan een schilderij of een opera, maar dat ook het bezoeken van een concert of DJ optreden cultuur is”, aldus Lennard Gols, combinatiefunctionaris bij Cultuurpunt Aalsmeer.

De ‘Do-it!’ avond op zaterdag 30 januari in N201 is voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar. De deuren openen om 20.00 en het feest is afgelopen rond middernacht.  Tickets kosten 5 euro aan de deur. Daarnaast verkopen de leerlingen van de Westplas kaarten voor 3 euro per stuk. Kijk voor meer informatie op www.n201.nl.