Kudelstaartse Mandy voetbalt met Ajax

Kudelstaart – Vorige week vrijdagavond heeft de zeventienjarige Mandy de Boer uit Kudelstaart mee mogen spelen in een voetbalwedstrijd met de Ajax vrouwen. Omdat de internationals van Ajax met het Nederlands A-elftal in Turkije zaten en het team verschillende geblesseerde speelsters had is het elftal aangevuld met twee gastspeelsters van SC Buitenveldert: Robin Zijlma en Mandy de Boer.

Mandy begon op de bank en zou de tweede helft gaan spelen. Bij de rust stond Ajax al op een comfortabele 3-0 voorsprong. Met een gezonde spanning mocht Mandy op haar favoriete rechtsbuitenplaats aan de tweede helft beginnen. Al snel bleek dat ze heel aardig mee kon komen en gaandeweg de wedstrijd werd ze steeds meer in het spel betrokken. De Ajax speelsters begonnen door te krijgen dat Mandy snel is en stuurden haar steeds vaker diep. Dat resulteerde uiteindelijk in een mooie actie over de flank en een knappe assist op Marloes Pieëte, die daarmee de 6-0 aantekende. Nadat DTS Ede de spreekwoordelijke eer had gered eindigde de wedstrijd in een ruime 6-1 overwinning voor Ajax.

Meer over deze topvoetbalster (rechts op de foto) donderdag in de ‘papieren’ krant.