Kudelstaarts succes bij NK Indoor Atletiek

Kudelstaart – De Kudelstaartse atleten Gwen Alewijnse (18) en Rink Rewijk (16) namen afgelopen weekend deel aan de Nederlandse Kampioenschappen Indoor Atletiek in Apeldoorn. Beide Phanos-atleten waren bijzonder goed op dreef: Rink behaalde de nationale titel op de 800 meter bij de categorie U18 en Gwen liep in haar categorie U20 twee finales: de 800 meter en 1500 meter.

Voordat het toernooi begon, liep de spanning bij Rink flink op. Hij was aanvoerder van de jaarranglijst en de druk van titelfavoriet is een lastige. In zijn serie op zaterdag nam Rink dan ook direct het initiatief door snel de kop te pakken en zich met seriewinst te plaatsen voor de finale. De finalerace op zondag liep iets anders, want daar zette één van zijn concurrenten zich aan de leiding. Na 500 meter nam Rink die positie over en met een steeds verder opgevoerde versnelling liep hij naar het goud in 1.58,77.

Gwen liep op zaterdag een tactisch ijzersterke serie op de 800 meter, waarin ze het plekje achter de seriewinnares claimde en een goede tijd liep. Als één van de drie tijdsnelsten mocht ze met de winnaressen van elke serie door naar de finale. Op zondag liep Gwen eerst de finale op de 1500 meter, waarin ze opnieuw slim liep en lang zicht hield op een bronzen plek. Uiteindelijk werd ze vierde in een prima tijd (4.57,95). Twee uur daarna liep ze de finale op de 800 meter, waarin Gwen opnieuw slim positie koos en naar een dik indoor-pr van 2.21,09 en een vijfde plek liep.