Kort nieuws bij de koffie/lunch

Aalsmeer – Het was weer een prachtig weekend in Aalsmeer, er is weer van alles gebeurd en georganiseerd én alvast het vermelden waard. Kort nieuws om tijdens de koffie of de lunch gezellig over te praten.

Onderscheiding Jan Dreschler

Afgelopen vrijdag 3 juni is na 21 jaar afscheid genomen van Zorgcentrum Aelsmeer directeur Jan Dreschler. Voor zijn vooruitstrevende werk in de ouderenzorg en zijn inzet als vrijwilliger kreeg hij uit handen van burgemeester Jeroen Nobel een koninklijke onderscheiding. Opvolger van Ridder Jan Dreschler is Frans Knuit.

Veteranendag: Goed bezocht

Zaterdag 4 juni is voor de eerste maal een veteranendag georganiseerd in Aalsmeer en deze is heel goed bezocht. Een prachtige dag met uitreiking van Draaginsignes Nobelprijs aan een zestal veteranen uit de gemeente, een mooi muzikaal intermezzo van het kwintet Garde Grenadiërs en een indrukwekkende lezing door commandant Peter van Uhm.

Junior Pramenrace: de Huftertjes

En zaterdag was de sportmiddag van de Junior Pramenrace. Allerlei spelletjes, waaronder zaklopen en horde lopen, stonden op het programma voor de deelnemers. Het was geweldig en warm. De sportmiddag is gewonnen door de Huftertjes (zie foto), vorig jaar ook al nummer één. Dit team mag aanstaande zaterdag 11 juni als eerste starten aan de route van alweer de veertiende Junior Pramenrace.

Promotie FC Aalsmeer zondag

En het laatste nieuws voor nu, heel vers: Promotie voor de voetballers van FC Aalsmeer zondag. In de nacompetitie wist de ploeg van nog trainer Erwin Mönnick uiteindelijk de Meteoor te verslaan. De 0-2 achterstand wist de ploeg om te zetten naar 2-2 en via verlenging en strafschoppen was het toch Aalsmeer, die de hoogste eer pakte. Meer over de sensationele wedstrijd op www.voetbalinaalsmeer.nl.

 

Foto: De Huftertjes winnen de sportmiddag van de Junior Pramenrace. En blij! Foto: www.kicksfotos.nl