Korfballers VZOD winnen laatste veldwedstrijd

Kudelstaart – De tegenstander van afgelopen zaterdag, LUNO uit Linschoten, had vorige week als gevolg van de winst op KIOS de laatste plaats overgedaan aan de Kudelstaarters. Er was dus sprake van een heus degradatieduel. De daarbij behorende spanning hadden de bezoekers aan het begin van de wedstrijd beter onder controle dan de thuisploeg. Binnen 7 minuten stond er een 0-3 stand op het scorebord. Daarna leek bij VZOD/FIQAS langzaam het besef door te dringen dat de wedstrijd begonnen was en dat er echt uit een ander vaatje getapt diende te worden als het de punten in Kudelstaart wilde houden. Via afstandsschoten van Donja Passies en Josine Verburg kwam de thuisploeg dichterbij. Na 14 minuten bracht de ervaren Bart Verheul via een kort kansje onder de korf de ploegen weer naast elkaar. Deze fase van de wedstrijd kenmerkte zich door gemiste kansen aan beide kanten. De blauwzwarten trokken langzaam maar zeker het initiatief naar zich toe. De aanvallen werden beter opgezet en de rebound was beter verzorgd. Mede door een afstandsschot van de jonge Chiel van Leeuwen kwam VZOD/FIQAS op een terechte 5-3 voorsprong. Enkele minuten voor de rust wist LUNO mede door een gemakkelijk gegeven strafworp de stand nog eenmaal gelijk te trekken. In de laatste minuut voor de pauze bracht de sterk spelende Donja Passies met haar derde doelpunt de stand op 6-5. Na de thee was het duidelijk dat er maar een ploeg recht had op de overwinning. De zes voorgaande wedstrijden deze competitie kwam VZOD/FIQAS steeds net te kort. Nooit werden ze weggespeeld, want het verlies was nooit meer dan met twee doelpunten. Op beslissende momenten viel de bal echter net verkeerd. Maar geluk moet je ook afdwingen en dat is wat er deze tweede helft gebeurde. Doelpunten vielen deze tweede helft gemakkelijk aan Kudelstaartse kant. Halverwege de tweede helft stond er een 14-7 stand op het scorebord. En de bezoekers waren nauwelijks in staat kansen te creëren en speelden meer tegen zich zelf. Ook reageerden zij hun frustratie af op de scheidsrechter met enkele gele en twee rode kaarten tot gevolg. De speler met een rode kaart mag in de korfbalsport wel vervangen worden door een andere speler. Net voor het laatste fluitsignaal kreeg Donja Passies een verdiende publiekswissel. Zij heeft aangegeven haar korfbal carrière op een lager niveau voort te willen zetten in verband met aanhoudende rugklachten. Niet volledig mee kunnen trainen en spelen met pijnstillers is op de lange termijn geen houdbare situatie. Uit eindelijk klonk het laatste fluitsignaal bij een 17-9 stand. Volgens coach Frits Visser: “Een terechte overwinning, waardoor we ook met een goed gevoel de zaal in kunnen”. De trainers van de selectie Frits Visser en Attie van Kooij willen graag Ruben Maat bedanken voor de video opnamen van alle gespeelde wedstrijden.