Korfbal: VZOD laat punten liggen

Kudelstaart – Afgelopen zaterdag 30 januari stond er een belangrijke wedstrijd op het programma in de tweede klasse voor het gepromoveerde VZOD/FIQAS. Bij winst was een langer verblijf op dit niveau zo goed als zeker. Het eveneens op de gedeelde vijfde plaatst staande TRIAZ uit Amsterdam kwam op bezoek in de eigen Proosdijhal. De uitwedstrijd was door de Kudelstaarters gewonnen. VZOD was in het eerste kwartier duidelijk de bovenliggende partij en nam een overtuigende 5-1 voorsprong. Daarbij moet gezegd dat er ook nog diverse opgelegde kansen gemist werden. Iets wat de ploeg later in de wedstrijd nog zou opbreken. Onder andere via twee benutte vrije ballen van Josine Verburg en een door Jessica Zijerveld benutte korte kans onder de korf, na slim aangeven van Martijn Vervark, werd de marge op vijf gebracht: 8-3. Daarna kwamen de Amsterdamse bezoekers langzaam maar zeker beter in de wedstrijd en kropen stapje voor stapje dichterbij. Daarbij werd er stevig gekorfbald, maar onsportief werd het zeker niet. Na het eerste bedrijf stond er een 10-8 stand op het scorebord en was een winnaar moeilijk te voorspellen.

Direct na de rust nam TRIAZ duidelijk het initiatief over van de thuisploeg. Binnen drie minuten hadden zij de achterstand omgezet in een 10-11 voorsprong. Dit was een tegenslag voor de thuisploeg. Ondersteund door luid toeterende en trommelende jeugd op de tribune werd de achtervolging ingezet.  Tot 14-14 werd er door beide ploegen om en om gescoord, waarbij gezegd moet worden dat de thuisploeg wel steeds moest terugkomen van een achterstand.  Met nog negen minuten te spelen namen de bezoekers voor het eerst deze wedstrijd een voorsprong van twee doelpunten: 14-16. Coach Frits Visser zette Nils van Os in voor Eric Spaargaren. Even later werd Shewa Bernsen binnen de lijnen gebracht om een betere rebound te krijgen en zo de aansluiting te forceren. TRIAZ bracht echter de marge op drie doelpunten en zes minuten voor tijd leek de wedstijd gespeeld. Maar VZOD/FIQAS gaf zich nog niet gewonnen en via doelpunten van Josine Verburg en Martijn Vervark leek met nog drie minuten te spelen alles mogelijk. In de slotfase had de thuisploeg geen geluk en wist helaas geen gelijkspel meer uit het vuur te slepen en eindigde het duel in 16-17.

“Wel een zure nederlaag, maar we hebben alles nog in eigen hand”, aldus de na dit seizoen afscheid nemende coach Frits Visser. Evenals vorige zaterdag deden de junioren en VZOD 3 en 2 wel goede zaken door de volle winst te pakken. Hierdoor maken zowel team 2 als team 3 nog kans op promotie naar de 3e klasse.