Korfbal: Slechts 2 punten voor VZOD

Kudelstaart – Veertien dagen geleden traden de korfballers van VZOD/FIQAS aan tegen het Amsterdamse Triaz. Na de promotie vorig seizoen uit de derde klasse was het de Kudelstaarters de eerste twee wedstrijden niet gelukt om de punten te pakken. Direct na het eerste fluitsignaal was duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden voor VZOD/FIQAS. Binnen 30 seconden werd een moment van onoplettendheid onder de korf van de jonge Chiel van Leeuwen door zijn ervaren tegenstander afgestraft: 1-0. De bezoekers wisten via een afstandsschot van Alyssa te Riele, die haar persoonlijke tegenstandster de gehele wedstrijd duidelijk de baas was, de stand gelijk te trekken. De daarop volgende tien minuten werd er door beide ploegen in een hoog tempo gespeeld en om en om gescoord. Met als gevolg dat er halverwege de eerste helft een 4-4 stand op het scorebord stond. Daarna werd de situatie was chaotisch. De rust  ging VZOD in met een 9-10 voorsprong. In de tweede helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en werd de marge nooit groter dan twee doelpunten. Eric Spaargaren besliste met een doorloopbal uiteindelijk de wedstrijd: 12-14. Dat Bart Verheul via een strafworp de eindstand op 12-15 bepaalde was alleen voor de statistieken, de wedstrijd was toen al gespeeld. Een goede collectieve overwinning voor de Kudelstaartse korfballers. Deze overwinning op TRIAZ gaf VZOD/FIQAS moed voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag. De Kudelstaarters waren zich er echter terdege van bewust dat deze wedstrijd tegen koploper Weidevogels geen gemakkelijke zou worden. In een wederom goed gevulde Proosdijhal had het publiek er in ieder geval zin in. De ‘teams van de week’ en pupillen van de week, Nicky en Finn (zie foto), mochten met veel tromgeroffel en getoeter met de spelers van VZOD/FIQAS 1 aantreden voor de presentatie. Voorafgaand aan deze wedstrijd was het goede voorbeeld ook al gegeven, na slechts 15 minuten spelen stonden de reserves van VZOD/FIQAS al 8-0 voor in hun wedstrijd tegen ESDO 2. De alles behalve spectaculaire wedstrijd wonnen zij uiteindelijk met de ongelooflijke score van 29-1. Een sterke start zoals het tweede die kende was voor de spelers van het vlaggenschip echter niet weggelegd. De dodelijke combinatie van het gebrek aan scorend vermogen, veel balverlies en een gebrek aan concentratie aan de verdedigende zijde zorgde halverwege de eerste helft voor een achterstand van 6 punten. De bezoekers, die uit Bleiswijk waren afgereisd, leken veel gemakkelijker te spelen dan de blauw zwarten. De rust ging VZOD/FIQAS met een achterstand in, maar dat was herstelbaar. Het was een vreemd beeld; het team dat slechts een week geleden zo tevreden was geweest met de teamoverwinning leek nu voor rust al verslagen door miscommunicatie en frustratie. Gelukkig werd het tegendeel bewezen toen het team weer uit de kleedkamer kwam lopen. Er leek een gereïncarneerd team het veld op te lopen, veelvuldig werd er voor de start van de tweede helft nog met elkaar overlegd om tot een vernieuwd strijdplan te komen. Weidevogels leek even geïntimideerd maar wist al snel de draad weer op te pakken. Toch verloor VZOD uiteindelijk met 15-19. VZOD staat met slechts 2 punten uit 4 wedstrijden op de 6e plaats. Gelukkig zullen de Kudelstaarters, na een week rust, op 12 december de nummer 8 (Luno) ontvangen tegen wie op het veld een uitslag van 17-9 werd neergezet.