Trek iets warms aan op Koningsdag!

Aalsmeer – De weersvoorspellingen zijn niet al te best, het wordt een koude Koningsdag, woensdag 27 april. Jammer, want de diverse comités hebben tal van leuke activiteiten in petto voor met name de jeugd.

In de Zijdstraat in het Centrum mogen kinderen hun spulletjes verkopen tijdens de jaarlijkse vrijmarkt. En vanaf 12.00 uur kunnen zij zich uitleven op het Raadhuisplein. Het plein wordt omgetoverd tot groots speelparadijs waar voor alle leeftijden wat te beleven valt. Vanaf 15.00 uur gaat Vleghaar in de Chrysantenstraat (achter de TV Studio) de vlag hijsen en is het feest met springkussens en een glijbaan voor kinderen en muziek van Peter en Marco voor iedereen. Trek in iets warms? Er komt een frietkraam te staan.

In Kudelstaart staat ook een vrijmarkt voor kinderen op het programma. Wel dit jaar op een nieuwe locatie, op het Ad Verschuerenplein bij Mijnsheerlijckheid (niet meer in, maar naast het winkelcentrum). Vanaf 14.00 uur start de gezelligheid bij het Dorpshuis aan de Kudelstaartseweg met een stormbaan voor kinderen, een springkussen voor de kleintjes, clown Desalles, sjoelen in bakken met bijzondere vormen en de band Lin & Sil komt optreden. Uiteraard zijn er hapjes en drankjes.

In Rijsenhout begint Koningsdag met het hijsen van de vlag om 10.00 uur bij dorpshuis de Reede aan de Werf. Daarna volgt een optocht met versierde fietsen en een vrijmarkt voor kinderen. In de middag gaat de Koningsdag verder bij SCW in het Konnetlaantje met een mini-toernooi voor 7 tot 13 jarigen, er komen twee springkussens en er is muziek van een drive-in disco.

Fijne Koningsdag. Trek wel iets warms aan!