Kleurige wieken voor molen De Leeuw

Aalsmeer – Zaterdagmorgen 18 juni zijn ze opgehangen, de door leerlingen van de Werkschuit beschilderde molenzeilen. De wieken van korenmolen De Leeuw in het Centrum zijn opgefleurd met vier doeken met allerlei bloemen.

Aan oud-burgemeester Joost Hoffscholte de eer om hier een officieel tintje aan te geven. De molen- en kunstliefhebber kreeg hierbij hulp van enkele makers en de bedenker en het creatieve brein achter dit project, Annefie van Itterzon.

De kleurige molenwieken zijn onderdeel van het Aalsmeer Flower Festival. Op zes bijzondere locaties wordt dit evenement voor het derde jaar georganiseerd. Een aanrader om te gaan bezoeken.

Zaterdag 18 en zondag 19 juni van 11.00 tot 18.00 uur op het  Molenplein (korenmolen De Leeuw maalt zelfs de hele nacht door), de Historische Tuin in het Centrum, op Fort Kudelstaart, bloemenveiling FloraHolland, bloemschikvakschool Boerma Instituut aan de Legmeerdijk en de bij elkaar gelegen kwekerijen Belle Epoque en Morning Glory aan de Oosteinderweg. Kijk voor meer informatie op www.aalsmeerflowerfestival.nl.

Foto: www.kicksfotos.nl