Hibra, kunstroute en lokale ambachten

Aalsmeer – De jaarlijkse klassieke motorenrace op het stratencircuit van bedrijventerrein Hornmeer staat aanstaand weekend op het programma. Er is dit jaar een wijziging in het circuit. De Lakenblekerstraat wordt afgesloten vanaf de  kruising met de Visserstraat tot aan het gebouw van de Legakker. Op deze manier blijft de Gamma bereikbaar. Parkeren kunnen bezoekers onder andere nabij het circuit. Hiervoor zijn borden geplaatst. Zaterdagavond 19 september vindt van 18.30 tot 23.00 uur een 3 uurs demorace plaats voor oude en endurance motoren met internationale deelnemers. Zondag 20 september zijn er van 10.00 tot 12.00 uur diverse vrije trainingen. De demo-races in verschillende klassen starten vervolgens om 13.00 uur en eindigen rond 18.00 uur. Alle oude klasses van weleer zijn te zien, vanaf de 50 cc borrelklasse tot de 750 cc machines en zijspanracers. Publiek is uiteraard van harte welkom. Allen worden verzocht zich te houden aan de geldende regels (niet zomaar oversteken) en een tip: Neem oordopjes mee. In het rennerskwartier zijn alle machines van dichtbij te bewonderen en kan genoten worden van een hapje en een drankje.

Ook dit weekend:

* Kunstroute Aalsmeer. Meer dan 100 toonaangevende kunstenaars, dichters en musici zijn dit weekend te bewonderen op 26 bijzondere locaties. Genoten kan worden van allerlei vormen van kunst: Van fotografie tot beeldkunst en van schilderijen tot poëzie en op diverse locaties livemuziek. De Kunstroute wordt zaterdag 19 september om 11.00 uur geopend bij locatie 1, jachthaven Otto aan de Uiterweg 94, door Jan Verschoor, directeur van Museum Jan van der Togt in Amstelveen. Negen locaties van de Kunstroute bevinden zich op de Uiterweg, de overigen verspreidt in mooie en aparte gebouwen, allen herkenbaar aan KCA-vlaggetjes. De Kunstroute wordt u gratis aangeboden door de stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer en kan zaterdag 19 en zondag 20 september bezocht worden tussen 12.00 en 17.00 uur. De Kunstroute wordt zondag vanaf 17.00 uur afgesloten met muziek van het Jazz Quintet onder leiding van Robbert Tuinhof. Meer info: www.kunstrouteaalsmeer.nl

* Lokale amb8ten ontdekken kan dit weekend bij tien ambachtslieden in Kudelstaart en omgeving. Tien ambachtslieden stellen zaterdag 19 en zondag 20 september hun deuren en werkplaatsen open voor publiek. Ga een kijkje nemen in de keuken van de palingroker, de zeepmaker, de kruidenolie maker, de beeldhouwer, de kaasmaker, de bloembollenkweker, de pottenbakker en de taartenbakker. Beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op: www.amb8route.nl.