Kinderburgemeester in Junior Praambode

Aalsmeer – De redactie was afgelopen donderdag op bezoek bij Sophie van Raaphorst. Sophie is de nieuwe kinderburgemeester van Aalsmeer. Ze volgt Vince Boom op. De net 11 jarige Sophie heeft flink campagne gevoerd in haar wijk in Oosteinde en vorige week zaterdag met succes stemmen binnen gehaald van kinderen die naar het dorp waren gekomen. Samen overigens met haar campagneteam, bestaande uit Lola, Fleur, Lisanne, Ahdita, Mick en Maurits. Sophie wil graag voor alle kinderen een feest organiseren en ze wil ouderen helpen. Wat het feest betreft zit het wel goed, dit wordt zelfs voor haar (en andere jeugdige inwoners) georganiseerd.

Op zaterdag 11 juni vindt alweer de 14e Junior Pramenrace plaats. De start is om 13.00 uur, maar voordat het eerste team mag vertrekken, wordt Sophie officieel benoemd tot kinderburgemeester. Burgemeester Jeroen Nobel zal haar de kinder-ambtsketen omhangen. Spannend! En daarna gaat Sophie de juryboot van de Juniorrace in en mag zij samen met drie anderen het leukste team en de mooiste praam kiezen. Sophie heeft nog nooit deelgenomen aan de Juniorrace en zelfs nog nooit de bonte stoet zien varen. Daar gaat nu verandering in komen en hier heeft de leerling van de Zuidooster heel veel zin in.

Voor de Junior Pramenrace maakt de Nieuwe Meerbode een speciale ‘krant’ met allerlei nieuwtjes, de route, de opdrachten, foto’s van de sportmiddag en het interview met kinderburgemeester Sophie.

Heb jij iets bijzonders te melden over je team, heb je iets speciaals te vieren tijdens de Junior Pramenrace? De redactie hoort het graag via redactieaalsmeer@meerbode.nl. Foto erbij mag, graag zelfs. Voor wie wil adverteren in de Juniorkrant: verkoopaalsmeer@meerbode.nl of bel 0297-341900.