Jozefschool loopt 14.730,17 bijeen!

Aalsmeer – Het duurde even totdat al het geld was ingeleverd en geteld, maar op vrijdag 20 mei was het eindelijk zover! Samen met Ben, Suus, Sara en Sem, vier leerlingen, heeft directeur Antoine Zwagerman een cheque van maar liefst 14.730,17 euro overhandigd aan de Estron Runners. Wat een waanzinnig mooi bedrag!

Op 6 april hebben de leerlingen deelgenomen aan een sponsorloop. Deze stond in het teken van de Roparun. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Een van die manieren is het organiseren van sponsorlopen op scholen.

Tijdens de voorlichting voorafgaand aan de sponsorloop waren de leerlingen erg onder de indruk van het doel van de Roparun: leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Ze hebben geleerd dat er een deel van het geld naar doelen zoals Stichting Haarwens en de kanjerketting gaat. Een week na de voorlichting hebben de kinderen van groep 3 tot en met 8 een hardloopclinic gedaan tijdens de gymlessen en ook hier heeft iedereen zich voor de volle 100% ingezet! Op 6 was de sponsorloop en heeft iedereen kunnen zien hoe veel en hoe hard er door iedereen gerend is en hoe ontzettend leuk dat was. Maar wat niemand van te voren had kunnen bedenken, is wat voor waanzinnig mooi bedrag dat heeft opgeleverd.

Een ijsje voor alle leerlingen

Na de sponsorloop werd het geld op school ingeleverd en geteld en het was overweldigend. Iedereen was al blij en trots toen de eerste 5.000,- binnen was. Maar het totaalbedrag bleef oplopen, uiteindelijk zelfs tot 14.730,17 euro. Nog niet eerder haalden de Estron Runners zoveel geld op met een sponsorloop. Als dank kregen alle leerlingen na het overhandigen van de cheque een lekker ijsje. Dat hadden ze wel verdiend! Tenslotte was er ook nog een verrassing voor Ben. Omdat hij met 315,50 het hoogste bedrag had opgehaald kreeg hij een mini Roparunvogel: de mascotte van de Roparun.