Jeugddivisie zwaar voor C1 handballers

Aalsmeer – Zaterdagmiddag 13 december was het weer matchday voor de jongens C1 van handbalvereniging FIQAS Aalsmeer, dit keer tegen Volendam. Dat de jeugddivisie toch net even een tikkeltje zwaarder is dan de vroegere competitie, komen de mannen van Rob Geleijn en Tinca Buijs iedere week achter. Deze zaterdag begonnen de FIQAS-boys uitstekend: na 3 minuten stond het 3-1 en na 5 minuten zelfs 6-2 door doelpunten van Olaf, Niko en Maus. In de 10 minuten erna herpakte Volendam zich goed en kwam – mede door missers aan Aalsmeer-zijde – dichterbij en gelijk: 7-7. Het was een uitstekende eerste helft van FIQAS waarin er snel en goed werd gehandbald. De stand ging gelijk op: van 9-9, 11-11, 13-13 naar uiteindelijk 16-16 bij rust. Na rust ging de wedstrijd op gelijke voet verder: een gelijk opgaande strijd, vechtend voor iedere bal. Tot aan de 19-19 was dit het geval en daarna kwam FIQAS twee keer in ondertal te staan (tijdstraffen voor Niko en Maus): snel liep Volendam een aantal punten uit en die ‘klap’ kwam Aalsmeer niet meer te boven. Volendam liep uiteindelijk uit naar een overwinning van 29-37.