Jac. Stammes Cup: Fantastisch!

Aalsmeer – Het zeventiende Jac. Stammes toernooi dat met Pasen is verspeeld met maar liefst 72 deelnemende jeugdhandbalteams om de Jac. Stammes Cup zit er weer op! Wat was het weer een fantastische happening en wat kan FIQAS Aalsmeer als vereniging ongelofelijk trots zijn! Op prachtige wedstrijden, op een heerlijke handbalambiance, op de inzet van zoveel vrijwilligers, op een memorabele Europacup wedstrijd op de zaterdagavond met een indrukwekkende 1 minuut stilte, op de bomvolle tribune met luidruchtige en sportieve aanmoedigingen, op bloedstollend spannende finalewedstrijden waarbij drie wedstrijden door strafworpen beslist moesten worden en waarbij de heren en dames A-jeugd van FIQAS Aalsmeer kampioen werden!

De zaterdag stond in het teken van de poulewedstrijden en er werd op het scherpst van de snede gestreden met als doel zich te classificeren voor de winnaarspoules. De zondag was de dag van de winnaarspoules, middenpoules, verliezerspoules en finalewedstrijden.

Dames en Heren A

De finale bij de dames A ging tussen FIQAS Aalsmeer en Quintus en het werd een spannend potje! Er werden over en weer niet alleen veel kansen gemist, maar ook de keepers wisten zich te onderscheiden met vele stops. Met uitstekend keeperswerk werd zelfs een pingel gestopt door de tweede keepster van Aalsmeer en ondanks de vele tijdstraffen scoorde Aalsmeer het winnende doelpunt; eindstand 7-6. Weer kampioen, net als in 2015. Het dak ging er weer af in De Bloemhof!

De finale bij de heren A werd een titanenstrijd tussen FIQAS Aalsmeer en Olympia ’89. Ook nu waren de tegenstanders zeer aan elkaar gewaagd en stond er na afloop voor de derde keer een gelijke stand op de borden 11-11. Het publiek zat op het puntje van de stoel! Zou het lukken om zowel met de dames als de heren kampioen te worden? Roy knalde de eerste raak, Sven de tweede, Lars de derde en Koen de vierde. Olympia had de eerste gemist, dus mocht Gijs de beslissende vijfde strafworp nemen. De zaal sidderde, zou het lukken? Het was raak en dus was ook de heren A-jeugd kampioen! Een prachtige afsluiting van de finalewedstrijden om de Jac. Stammes Cup 2016!

Foto: www.kicksfotos.nl