autorijden

Is autorijden voor jou nog rendabel?

PARTNERBIJDRAGE

De brandstofprijzen zijn de afgelopen jaren flink gestegen door de snel stijgende prijs voor ruwe olie. Ook het repareren van een auto is zeker niet goedkoop. Zelfs voor simpele reparaties ben je soms al honderden euro’s kwijt door gestegen kosten voor onderdelen en arbeidsloon. Bedenk eens waarvoor je je auto gebruikt en of dit vervoer ook op een andere manier kan. Daarmee ben je vaak ook nog milieuvriendelijk bezig. Fietsen of het openbaar vervoer gebruiken zijn vaak prima alternatieven.

Parkeertarieven fors gestegen

Het wordt steeds minder vanzelfsprekend dat je je auto voor de deur kunt parkeren. Niet alleen thuis, maar ook op de plaats van bestemming. Vaak ben je afhankelijk van betaald parkeren. Veel gemeentes willen auto’s weren uit het centrum van hun stad. Parkeren is daar dan ook vaak flink aan de prijs. Als je buiten de stad parkeert ben je goedkoper uit, maar dan moet je daarna dus je reis met het OV voortzetten. Daar komt nog bij dat een auto ook geld kost als je er niet mee rijdt. Dan lopen de verzekering en wegenbelasting immers gewoon door.

Geen onderhoudskosten meer

Als je geen eigen auto meer hebt dan hoeft die ook niet meer naar de garage voor een onderhoudsbeurt of de APK. Ook daar kun je dus flink kosten besparen. En als je tijdelijk toch een auto nodig hebt dan kun je altijd overwegen om die te huren. Als dat maar enkele keren per jaar voorkomt ben je meestal goedkoper uit dan met een eigen auto.

Je auto verkopen

Als je besluit te stoppen met autorijden en je wilt je auto verkopen dan kun je daarvoor terecht bij Looping.nl. Zij doen binnen een uur een bod op je auto als je de gegevens aanlevert en daarbij enkele foto’s meestuurt. Het bod is gebaseerd op de staat van de auto, het merk en type, het bouwjaar en de stand van de kilometerteller. Dit bod is altijd vrijblijvend. Je beslist zelf of je het wel of niet wilt accepteren. Als je ja zegt dan wordt je auto zo snel mogelijk bij je opgehaald en ontvang je direct je geld. Je kunt natuurlijk ook proberen je auto zelf te verkopen, bijvoorbeeld via een online verkoopplatform. Let dan wel goed op dat de betaling correct verloopt en dat je niet wordt bedrogen.

Een auto met schade of gebreken

Als je auto betrokken is geweest bij een aanrijding of vanwege gebreken niet meer door de APK komt kun je je auto aan een opkoper verkopen. Deze zal de auto in de meeste gevallen demonteren om de nog bruikbare onderdelen te verkopen. Wil je direct je auto verkopen dan kun je online een advertentie plaatsen en ontvang je snel een bod. Ook als de auto niet meer kan rijden kun je er nog een goede prijs voor krijgen. Auto onderdelen zijn gewild en daarom zal een handelaar je auto graag kopen. Deze zal ook zorgen voor het vervoer en ook in dit geval ontvang je direct het overeengekomen bedrag.