Intocht Sinterklaas: Druk, gezellig en zonnig!

Aalsmeer – Sinterklaas arriveerde zaterdagochtend 12 november in Aalsmeer en zijn komst was niet onopgemerkt gebleven. Sterker nog, er was massaal uitgelopen om Sint te kunnen begroeten. Per boot kwam de Goedheiligman aan en hij had veel, heel veel Pieten meegenomen. Sinterklaas werd officieel welkom geheten door twee burgemeesters Gido Oude Kotte en Stan van Kessel (kinderburgemeester). Ze brachten redding, want de mantel van Sinterklaas lag nog in Spanje. Sint en de Pieten waren toen de burgemeester belde niet op weg naar Aalsmeer, maar vaarden richting Qatar om deel te nemen aan het WK voetbal. De boot is omgekeerd en vol gas is toch koers naar Aalsmeer gezet. De burgemeester heeft de mantel van Sint uit Spanje laten komen en kon deze aan hem overhandigen. Eind goed, al goed.

Dat de boot in eerste instantie onderweg was naar het WK voetbal was te merken aan de meegekomen scheidsrechters. Zij deelden gele kaarten uit, de Pieten zakjes met pepernoten. Op het Molenplein maakten de Pieten er een sportief en gezellig (dans)feestje van en dat een aantal goed kan voetballen, werd natuurlijk ook geshowd. Het was overigens file-lopen in de Kanaalstraat en de Zijdstraat, maar dat deerde niemand. “Gewoon met de stroom meelopen”, aldus een bezoeker. Het was een gezellige, heel druk bezochte en zonnige intocht.

Grote Huis van Sinterklaas

In de middag en zondag stond nog een spannende activiteit op het programma voor degenen die kaartjes hadden weten te bemachtigen: Een bezoek aan het Grote Huis van Sinterklaas. Het Raadhuis was hiervoor beschikbaar gesteld en menigeen was toch best nieuwsgierig hoe de slaapkamer van Sinterklaas eruit ziet en hoe het eraan toegaat in de cadeau- en inpakruimte. Vol verwachting gingen de kinderen naar binnen en met een ‘dikke’ glimlach kwamen ze er na ongeveer een half uur weer uit. “Wat een mooi huis hebben Sinterklaas en de Pieten.”

De vrijwilligers van de Stichting Sinterklaas in Aalsmeer verdienen een compliment: Prima georganiseerd weer dit Sinterklaasfeest!