Improviseren bij CombiFun

Aalsmeer – Op maandag 21 december stroomt het vol bij de CanDance studio’s. De Binding, Sportservice Haarlemmermeer en Cultuurpunt Aalsmeer organiseren CombiFun. Elke vakantie staan welzijn, sport en cultuur centraal bij deze gezellige vakantie activiteit.

Nadat wethouder Gertjan van der Hoeven de kinderen welkom heeft geheten verspreiden zij zich in groepen door het CanDance gebouw. De oudste kinderen volgen een workshop improvisatietheater bij Jantijn Prins. Ze leren emoties te acteren. Van een beetje boos tot heel erg boos, de kinderen spelen het allemaal. Zo moeten ze huilend vertellen dat ze moeten gamen van hun ouders. Hoe gek kan het lopen? Als afsluiter spelen ze de wachtkamerscene. Stuk voor stuk komen ze de wachtkamer binnen en beelden ze uit waar ze last van hebben. Het is aan de anderen om te raden wat de patiënt in kwestie mankeert. Van een slappe arm tot een hartaanval, het passeert allemaal de revue.

Even verder is de workshop weerbaarheid bezig. Onder leiding van ‘IK ben IK’ trainer Gilbert Themen vanuit de  ‘Leef Geef Geniet’ visie leren de kinderen hoe ze dichter bij zichzelf kunnen blijven en overtuigend kunnen overkomen. Gilbert geeft hen verschillende opdrachten en commando’s binnen spelletjes. Hij confronteert de kinderen met hun gedrag in de groep en tijdens het spel en geeft ze daarbij handvatten om dit gedrag te herkennen en waar nodig en mogelijk aan te passen. Met een hoop opgedane kennis en energie verlaten ze de workshop, op naar het volgende onderdeel.

Dat onderdeel is in handen van Sportservice Haarlemmermeer. De kinderen verzamelen zich rond een tafel vol ballen, pionnen en andere sport attributen. Ze mogen hun eigen spel bedenken. Fantakiek starten ze met brainstormen. “Er moet zeker een bal in”, roept iemand.  “Ja”, reageert een meisje, “of twee ballen!”, en waarom ook niet. Het is immers hun eigen spel. Al snel komen de kinderen er achter dat het veld ook wel wat groter mag. Ze verschuiven snel de lijnen. Als snel spelen ze fanatiek hun eigen, net bedachte spel. De andere helft van de workshop is in handen van diëtistenpraktijk de Voedietist. Tijdens een interactief memoriespel leren de kinderen allemaal bekende, maar ook onbekende groentes kennen. Een diëtiste geeft uitleg over de verschillende groente en hoe gezond ze zijn.

In het kader van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) krijgen alle kinderen ook een verkoelend glas water en is er fruit voor iedereen. Aan het einde van de middag komen de ouders de kinderen weer ophalen. Enthousiast en flink vermoeid gaan ze naar huis. Het was een leuke en leerzame dag.