‘Help ons een hondje’ voor hulphond voor Siem

Aalsmeer – ‘Help ons een hondje’ zamelt geld in voor de training van een eigen assistentiehond voor Siem van 11 uit Aalsmeer. Siem is uitgevallen op school en zit nu al ruim een jaar thuis met een autistische burn-out. Siem is ’s nachts heel bang en kan ook heel boos worden. Hij zou dit zelf heel graag anders willen. Siem wordt begeleid door een therapiehond. Daar heeft hij al heel veel van geleerd, maar is er nog niet. Daarom denkt zijn familie dat een eigen assistentiehond veel voor hem en voor hun gezin zou kunnen betekenen. 

De komende 2 jaar kan Siem onder begeleiding van een professionele instructeur in zijn eigen omgeving zelf een hond gaan opleiden tot een internationaal gecertificeerde assistentiehond (hulphond). Dit traject is heel kostbaar en wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Daarom is de familie een crowdfunding gestart: https://gofund.me/b7985e4a

Helpen kan met een donatie, maar volgende week zaterdag 13 mei staat de familie ook op de braderie van de Geraniummarkt in het Centrum en verkoopt door Siem zelf bedachte en gemaakte hondentouwen van fleece. Een speel- en trektouw met bal kost 10 euro en een touw zonder bal 5 euro. De opbrengst van de verkoop gaat vollledig naar de training van de assistentiehond. Op bestelling worden ook snuffelballen en snuffelmatten gemaakt. Ook hiervan zullen voorbeelden te zien zijn tijdens de braderie. Niet in de gelegenheid om naar de braderie te komen, maar wel interesse in zo´n leuk speeltouw voor de hond? Mail dan naar info@helponseenhondje.nl voor meer informatie, kleuren en soorten speeltjes. De hondentouwen worden gratis bezorgd in Aalsmeer en omgeving.