Heb jij een brillengezicht of staan lenzen jou beter

Heb jij een brillengezicht of staan lenzen jou beter?

PARTNERBIJDRAGE

Wist je dat meer dan de helft van de Nederlandse bevolking wel eens een hulpmiddel gebruikt om goed en scherp te zien of om te kunnen lezen? Het gaat dan natuurlijk om lenzen of een bril. Waar kies jij voor?

Veel Nederlanders dragen een bril of lenzen

Een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking draagt geregeld een bril of lenzen om beter te kunnen zien of om te kunnen lezen. Het gaat daarbij volgens het CBS over het jaar 2022 om 62 procent van de totale bevolking van vier jaar en ouder. Van het totaal zijn het de vrouwen (62 procent) die iets vaker een bril dragen dan mannen (57 procent). Ook dragen vrouwen vaker lenzen dan mannen (15 procent tegenover 10 procent). Daarmee droegen volgens datzelfde CBS 2 procent meer mensen in 2022 een bril of lenzen dan in 2014. Dit verschil komt vooral door de veroudering van de bevolking.

Lenzen of een bril?

Voor iemand die een visueel hulpmiddel nodig heeft is de bril dus nog altijd het populairst, hoewel er steeds meer mensen zijn die lenzen dragen, soms afgewisseld met een bril. Dames kiezen daarbij dus naar verhouding vaker voor lenzen dan heren. Die keuze is natuurlijk een puur persoonlijke keuze die afhangt van vele factoren zoals sterkte, doel van het gebruik en ook of je vindt dat je een brillengezicht hebt of dat jouw gezicht meer geschikt is voor lenzen. Voor velen is namelijk de vraag of een bril past bij zijn of haar persoonlijkheid een argument om voor lenzen te kiezen. Zij kiezen er vaak voor om het gezicht zo natuurlijk mogelijk te houden, dus zonder bril (maar met lenzen) en bijvoorbeeld ook een onzichtbare beugel, als zij die nodig hebben.

Online lenzen kopen

Ben jij iemand die ook liever lenzen draagt, of tenminste een deel van de tijd, dan kun je deze lenzen heel goed online te bestellen. Het is niet nodig om daarvoor naar een fysieke winkel te gaan, zeker niet als je de benodigde sterkte kent. Zorg er wel voor dat je het online lenzen bestellen doet bij een specialist. Specialisten in contactlenzen hebben namelijk een zeer ruime collectie met lenzen voor allerlei doeleinden, momenten en voorkeuren en kiezen altijd voor kwaliteit. Dat is, zeker op langere termijn, het beste voor je ogen. Ook vind je bij dit soort specialisten de benodigde accessoires zoals lenzenvloeistof en oogdruppels.

De vele soorten lenzen

Een van de specialisten in lenzen op de Nederlandse markt is hansanders.nl. Bij deze opticien, die zowel fysieke winkels als een webshop beheert vind je vele soorten contactlenzen van diverse merken. In de webshop kun je gemakkelijk filteren op de voor jou belangrijke kenmerken van de lenzen. Zo kun je kiezen voor daglenzen of maandlenzen en kun je het type lens kiezen (sferisch, torisch of multifocaal). Ook is er keuze uit diverse merken. Gebruik het filter om de grote keuze wat overzichtelijker te maken. Daarnaast vind je op de website van deze lenzenspecialist een grote hoeveelheid informatie die je helpen bij het maken van je keuze. Heb je de meest geschikte lenzen gevonden en besteld? Dan worden deze in de meeste gevallen gratis naar je toegestuurd.

Oogmetingen

Ben je toch niet helemaal zeker van de sterkte die je nodig hebt, of wil dit (opnieuw) laten vaststellen, dan kun je op de website van Hans Anders heel eenvoudig een afspraak maken voor een gratis oogmeting. Dit gebeurt uiteraard in een van de fysieke winkels van de specialist en wordt uitgevoerd door een gediplomeerde opticien. Met de handige afsprakentool kun je zelf kiezen voor de winkel en het tijdstip waarop je de oogmeting wilt laten uitvoeren.

Toch een bril?

Kies er voor om toch een bril te gaan dragen, of wil je je huidige bril vervangen? Dan kun je natuurlijk ook bij de opticien terecht. Op hansanders.nl vind je namelijk ook een zeer grote collectie brillen en brillenglazen en ook voor een bril kun je terecht voor een gratis oogmeting.

Weet jij het al? Heb je een brillengezicht of worden het lenzen?