Hans van Leeuwen 2e op NK Sjoelen

Aalsmeer – Zaterdag 16 april vond in Barneveld het Nederlands Kampioenschap Sjoelen Individueel plaats. In de Veluwehal streden 260 deelnemers om de nationale titel, zowel bij de dames, jeugd als bij de heren. Hoewel de verwachtingen (misschien te) hoog gespannen waren, kwam alleen Hans van Leeuwen van Sjoelclub Aalsmeer tot een podiumplaats. In de C-Klasse werd hij tweede met 137,95 gemiddeld (over 20 bakken). Door twee constante series te sjoelen (1378 en 1381) kwam hij tot deze goede uitslag.

In de Heren A werd Patrick Haring achtste. Zijn gemiddelde van 142,40 was bij lange na niet genoeg om kampioen te worden. Dat werd Dick Eijlers (zoon van Aalsmeer sjoeler Wim) voor de derde keer in zijn carrière. De gebroeders Oostenbrink, Siem tweede en Jan derde, completeerden het podium. Cock Tukker werd elfde met 141,85 gemiddeld.

Bij de dames kwam Petra Houweling, die vorig jaar verrassend derde was geworden, nu niet verder dan plaats zeven. De D-Klasse was voor Aalsmeer helemaal teleurstellend.  Henk Brozius had een mooi resultaat in de F-Klasse. Met 120,85 over 20 bakken werd hij zesde.

Het sjoelseizoen zit er al weer bijna op. Resteert alleen nog de laatste competitieavond op donderdag 28 april, de slotavond van de Interclub op 22 april en de prijsuitreiking van het seizoen, tijdens het 40-jarig jubileum van Sjoelclub Aalsmeer op 14 mei. Voor informatie, foto’s en uitslagen zie ook www.sjoelclub-aalsmeer.nl.