auto-onderdelen

Handige auto-accessoires: wat belangrijk is om te hebben en wat je onderweg nodig kunt hebben

PARTNERBIJDRAGE

Of je nu een auto gebruikt om naar je werk te gaan, een verre vriend te bezoeken of misschien wel om op vakantie te gaan. Het hebben van een auto is tegenwoordig niet meer weg te denken. Het beschikken over de juiste accessoires kan het rijden in je auto een stuk comfortabeler maken. Wij hebben de handigste accessoires voor je op een rijtje gezet.

Autoreiniging & detailing

Je auto regelmatig wassen is ontzettend belangrijk, en dan bedoelen we niet alleen voor het uitzicht. Het beperkt namelijk slijtage, garandeert je van een hygiënische omgeving, zorgt voor meer veiligheid en beschermt zelfs het milieu. Denk er daarom eens over na om een hogedruk spuit aan te schaffen, hiermee is het mogelijk om je auto in een mum van tijd schoon te maken.

Vraag je je nu nog af hoe vaak je je auto moet reinigen? Het is aanbevolen om minstens twee keer per maand je auto volledig te reinigen. Hiermee bedoelen we zowel het interieur als het exterieur. Maak je nu dagelijks gebruik van je auto of kom je vaak in verontreinigde omgevingen. Dan raden we het aan om je auto zelfs één keer per week volledig te reinigen.

Foto auto-accessories: www.auto-onderdelen24.nl

Accessoires voor in de winter

Tijdens de koude wintermaanden heeft je auto het doorgaans extra moeilijk. Denk bijvoorbeeld aan dichtgevroren portiere, handrem die bevroren is of een accu die het opeens niet meer doet. En dan praten we nog niet eens over gladheid. Door je auto net dat beetje extra aandacht te geven, kun je morgens met een gerust hart de weg op.

Wat veel mensen nog weleens vergeten is het ruitensproeiervloeistof vervangen voor de antivriesvariant. De winter variant herken je aan de blauwe kleur – dit is zonder antivries. De zomervariant is doorgaans roze van kleur. Daarnaast is de krabber een accessoires die niet mag missen. Wist je dat je zelfs een boete kunt krijgen op het moment dat je ramen te veel beslagen zijn? Goed krabben in de ochtend is dus niet alleen veilig voor jezelf, het bespaart je ook een dikke boete!

Accessoires voor in nood

Ondanks het feit dat veiligheids auto-accessoires in Nederland niet verplicht zijn raden we het hebben hiervan zeker aan. Denk bijvoorbeeld aan een noodhamer die het verschil kan maken tussen leven en dood. Onderstaand vertellen we je wat de drie meest handige veiligheid accessoires voor in de auto zijn:

  1. Het gevarendriehoek

Het gevarendriehoek is een reflector waarmee het mogelijk is om andere weggebruikers te informeren op het moment dat je pech hebt. Wil je veilig op reis, dan is het gevarendriehoek misschien wel het belangrijkst om te hebben.

  1. Veiligheidsvest

Het veiligheidsvest zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent op het moment dat je komt stil te staan met de auto. Al helemaal op het moment dat het buien donker is, dan mag een veiligheidsvest niet ontbreken. In Nederland is het hebben van een veiligheidsvest niet verplicht, ga je nu op vakantie naar bijvoorbeeld Duitsland, dan wordt er van je verwacht dat je er een in de auto hebt.

  1. Verbandtrommel

In Nederland is de verbandtrommel in tegenstelling tot veel Europese landen niet verplicht. Daarom is het vooral een handige accessoires op het moment dat je op vakantie gaat.