Handbaldames zetten zegereeks voort

Aalsmeer – Door de overwinning van afgelopen zaterdag bij Westlandia zijn de dames van Fiqas Aalsmeer een plaats gestegen in de Eerste Divisie en staan nu zesde. Ook in de periodestand doen ze het heel goed: in de derde periode staan ze ongeslagen bovenaan, met één punt voorsprong op de achtervolgers. Zaterdag in Naaldwijk wist Fiqas Aalsmeer dat ze tegenstander Westlandia vooral niet moesten onderschatten: de ploeg is in degradatiegevaar en dat zijn de gevaarlijkste ploegen. Het begin van de wedstrijd was dan ook wat nerveus, slordig en moeizaam; de Aalsmeerse dames kwamen wel op 1-0, maar daarna was er een voorsprong voor de thuisclub: 4-2. FIQAS Aalsmeer kwam daarna duidelijk beter in de wedstrijd en maakte gelijk via Cindy Hofman en Tessa de Graaf. De vlieger die daarna werd gespeeld ging helaas net mis (cirkel), maar even later was er toch de voorsprong: 5-4. Met nog een minuut of zes voor de rust maakte Celina Henke haar opwachting na een lange periode van revalidatie. Ze had al behoorlijk wat wedstrijdritme opgedaan in dames 2 en scoorde ook deze avond meteen drie keer op rij: 10-5. In de slotminuut bepaalde Westlandia de ruststand op 10-6. In die rust drukte Herman Schaap de meiden op het hart dat ze minimaal aan de 25 doelpunten moesten komen om het niet alsnog  moeilijk te krijgen. Het werkte, want na rust gingen de Aalsmeerse dames vol aan de bak. Even bleef de marge schommelen rond de vijf doelpunten. Ook Milou van der Veen maakte haar rentree na een lange periode revalideren en zorgde voor de 14-8. In deze fase gaf Fiqas Aalsmeer de tegenstander geen enkel moment het idee meer dat er nog iets te halen viel en liep verder uit, mede dankzij het goede keeperswerk van Manon van der Sar. Via Samantha de Soet werd het 16-9 en Celina zorgde voor de 20-12. De wedstrijd was gespeeld. De maximale voorsprong werd nog negen (23-14) en uiteindelijk werd het 23-15 voor de Aalsmeerse dames. Het publiek had wel veel slordigheden en balverlies gezien aan beide kanten, maar ook slechte wedstrijden moeten gewonnen worden en deze winst was verdiend voor Fiqas Aalsmeer dat nu zeven wedstrijden op rij ongeslagen is. Samentha werd topscorer van de avond met zeven doelpunten.

Op 3 januari thuis

Op zaterdag 3 januari spelen de dames van Fiqas Aalsmeer weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is Veneco/Velo, een ploeg die elfde is in de Eerste Divisie, waar de Aalsmeerse dames op plaats zes staan. Evengoed geen team om te onderschatten, want de uitwedstrijd eerder dit seizoen werd met 19-22 verloren. Maar, de ploeg van Herman Schaap is nu al zeven wedstrijden op rij ongeslagen en dus in de winning mood. De wedstrijd in de Bloemhof begint om 18.45 uur. Mis het niet!