Handbal: Green Park toch te sterk voor Hubo

Aalsmeer – De heren van Green Park Aalsmeer Handbal hebben afgelopen zaterdag 3 februari goede zaken gedaan in de weer hervatte BeNe League competitie door te winnen van het Belgische Hubo Handbal. In sporthal De Bloemhof klonk het eindsignaal bij een stand van 33-27.

Aalsmeer speelde zonder cirkelspeler Samir Benghanem die een pittige blessure heeft opgelopen tijdens het onlangs gespeelde EK Handbal in Duitsland. Hij kan voorlopig niet ingezet worden. Gelukkig beschikt Green Park over meer prima spelers, waaronder Donny Vink die liefst elf keer wist te scoren, en de snelle keeper René de Knegt, die vanwege enkele mooie reddingen bij het verlaten van het veld een applaus kreeg.

Hubo Handbal was overigens een waardige tegenstander en wist Aalsmeer qua scores goed bij te houden. De rust gingen de teams in met 16-14, maar deze voorsprong voor Green Park werd direct na de rust gelijk getrokken (16-16). Aalsmeer bleef geconcentreerd en wist weer een puntje meer op het scorebord te zetten, maar ook Hubo Handbal gaf niet op. Pas bij de stand van 20-19 wist Green Park een groter verschil op te bouwen en verder uit te lopen naar zes doelpunten meer.

Aalsmeer heeft nu 23 punten en staat (nog steeds) op plaats vijf in de BeNe League. Ook de top vier is hetzelfde gebleven: Bocholt op één met 27 punten, gevolgd door Visé met eveneens 27 punten en daaronder Limburg Lions en Kras Volendam met elk 24 punten. Aanstaande zaterdag 10 februari speelt Green Park uit in het verre Panningen tegen Bevo HC. De wedstrijd begint om 20.15 uur en zal te zien zijn via livestream.

Foto: www.kicksfotos.nl