Handbal: Donderdag FIQAS tegen Volendam

Aalsmeer – In verband met de wedstrijd om de Super Cup van afgelopen zaterdag, die door Kras/Volendam werd gewonnen na 24-23 winst op OCI/Lions, werd de BeNe-League wedstrijd tussen FIQAS Aalsmeer en Volendam uitgesteld. Die partij wordt aanstaande donderdag 1 oktober ingehaald in sporthal Opperdam. En het beloofd, zoals altijd, een spannende derby te worden. Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar al in het toernooi om de Paling Cup. De Aalsmeerse wonnen daar van de Volendammers met 13-10 (en uiteindelijk de Cup). Vorig seizoen stonden FIQAS Aalsmeer en Kras/Volendam maar liefst zes keer tegenover elkaar en was het iedere keer even spannend: tijdens de Paling Cup werd het 13-13, in de BeNe-League in Volendam 27-27 en later in de Bloemhof 25-28. In de nacompetitie won Volendam thuis nipt met 28-27 en werd het in Aalsmeer opnieuw een gelijkspel: 28-28. Tot slot bestreden beide ploegen elkaar ook nog in de halve finale van het bekertoernooi. Volendam won met 28-26. Dat ze ploegen aan elkaar gewaagd zijn is dus wel zeker. De wedstrijd begint donderdag om 20.00 uur. Ga naar Volendam en steun de ploeg of bekijk de wedstrijd via livestream: http://livestream.com/accounts/1249075.

Zaterdag tophandbal

Handballiefhebbers kunnen zaterdagavond 3 oktober hun hart weer ophalen, want dan zijn in de Bloemhof opnieuw twee topwedstrijden te zien. Om 19.15 uur beginnen de heren van FIQAS Aalsmeer aan hun thuiswedstrijd in de BeNe-League tegen het Belgische Callant Tongeren. Daarna, om 20.45 uur, nemen de dames het op tegen het sterke Borhave. Het wordt ongetwijfeld een spannende handbalavond, dus mis het niet!

Huldiging beachteam

Het FIQAS Aalsmeer C-jongens beachteam dat afgelopen zomer in Biddinghuizen Nederlands kampioen werd zal daarvoor door de gemeente Aalsmeer worden gehuldigd. Dat gaat gebeuren voorafgaand aan de raadsvergadering op donderdag 1 oktober.