Handbal: D4 FIQAS zaalkampioen!

Aalsmeer – Op 19 maart speelde de D4 van FIQAS Aalsmeer de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie uit tegen de nummer twee, HVBS. Hoewel het al enkele weken duidelijk was dat het team kampioen was, wilden de jongens de reeks van winstpartijen in stijl afsluiten. De teams waren zeer aan elkaar gewaagd en speelden mogelijk door de spanning slordig. Vele kansen werden gemist. Pas na een kleine 8 minuten werd de score geopend door HVBS. De D4 leek hierdoor van slag en kwam snel daarna met 2-0 achter. Het was aan de keeper Daniël te danken dat het bij deze 2 doelpunten bleef. Het aanvalsspel begon eindelijk te lopen en Seppe en Vincent wisten te scoren, zodat er gerust kon worden met 2-2.

Na de rust slaagden de jongens erin de verdediging vrijwel gesloten te houden. Slechts tweemaal wist HVBS te scoren. De D4 speelde als een hecht team waarbij Jesse en Christaan de hoeken goed dicht hielden. Uit de aanvallen van de D4 kon vijf keer gescoord worden. Jochem scoorde drie keer en Tristan twee keer, waarbij de mooiste aanval een samenspel van Cedric en Tristan was, die gebroederlijk de HVBS-verdediging doldraaiden. De eindstand was 4-7 en het kampioenschap kon gevierd worden! Het bleef nog lang onrustig bij de McDonalds…