Grote brand in loods aan Oosteinderweg

Aalsmeer – Omstreeks 05.10 uur vanochtend, donderdag 17 februari, is een grote brand ontstaan in een opslagloods aan de Oosteinderweg.

De brandweer rukte met groot materieel uit om de brand te bestrijden, onder andere is de hoogwerker ingezet om het vuur van bovenaf te blussen. Ook kreeg de brandweer van Aalsmeer extra hulp van de korpsen uit Rijsenhout en Hoofddorp.

In de loods stond een caravan met daarbij een gasfles. Door de vlammen en de hitte is deze geëxplodeerd. Een persoon is in een ambulance gecontroleerd, omdat deze rook hadden ingeademd.

De brandweer had moeite om het vuur onder controle te krijgen. Door de harde wind waaiden vuurdeeltjes over naar omliggende panden. Ondanks dit zogenaamde vliegvuur is de brand niet overgeslagen. In de omgeving ontstond wel veel rook. Omwonenden werd aangeraden ramen en deuren te sluiten.

Inmiddels is de grote brand in de loods onder controle. Het nablussen gaat nog enige tijd duren. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Er volgt een onderzoek.

Fotograaf: VLN Nieuws – Laurens Niezen