Groep 8 Jozefschool beste bootbouwers

Aalsmeer – De voormalige groep 7 (nu groep 8) van de Jozefschool heeft afgelopen vrijdag een geweldige ochtend bij scheepswerf De Vries gehad en als klap op de vuurpijl ook nog een bouwpakket voor een knikkerbaan meegekregen. De leerlingen kregen deze prijs omdat zij vorig jaar tijdens ‘Bouw een bootje’ de mooiste praam in elkaar hebben gezet.

De kinderen werden ontvangen door Roderick de Vries, Technisch Directeur Beheersmaatschappij De Vries Scheepsbouw, en wethouder onderwijs Gertjan van der Hoeven. Beiden benadrukten het belang van technisch onderwijs en gaven aan dat het goed is om al op de basisschoolleeftijd kinderen op een speelse manier te laten kennismaken met techniek. De leerlingen zeiden erg genoten te hebben van ‘Bouw een bootje’ tijdens de Westeinder Water Week en de rondleiding bij De Vries.

Bouw een grundel

De volgende groepen zeven staan al weer te trappelen om mee te doen met het jaarlijkse ‘Bouw een bootje’ festijn op donderdag 30 juni.  Dat gebeurt voor de vijfde keer onder begeleiding van de vakmensen van Koninklijke De Vries Scheepsbouw. Dit jaar wel een kleine verandering, want er wordt door de kinderen geen praam maar een grundel gebouwd.