Goud en zilver voor twirlsters Omnia

Aalsmeer – Zaterdag 12 en zondag 13 december vonden de Runner-up Nederlandse Kampioenschappen Twirl plaats in Topsportcentrum Almere. SV Omnia 2000 was daar vertegenwoordigd met 1 solist en 1 ensemble en 2 duo’s. De eerste wedstrijd dag was een dag voor teams en ensembles in alle leeftijdscategorieën. Nikkie, Yosra en Eefke vertegenwoordigde OMNIA met een ensemble en kwamen uit in de senioren categorie. Op de muziek “Reach for me” van Smash lieten zij een sierlijke en op de muziek passende routine zien. De categorie bestond uit 12 ensembles en de concurrentie was daardoor groot. Helaas behaalde de meiden geen podium plaats. Dit was tevens het laatste optreden voor Yosra, zij gaat zich nu verder richten op haar studie.

De tweede wedstrijd dag moest Eefke alweer vroeg aantreden met het onderdeel 2-baton in de categorie Senior. Eefke liet een mooie gecontroleerde routine zien en was zeer tevreden. Ook hier was de categorie groot. Maar liefst 17 twirlsters streden om een podiumplaats. Later in de middag stond het onderdeel duo dance op het programma. De naam zegt het al, 2 twirlsters dansen en twirlen op hun eigen gekozen muziek. In de categorie Juvenile waren als eerste Kirtsten en Danique aan de beurt. In hun goud/blauwe pakjes lieten zij op de muziek ‘Friend like me’ uit Aladin een leuke enthousiaste routine zien. Hierna kwamen Mayke en Rianne op de vloer op de muziek ‘She’s in love’ uit de kleine zeemeermin. In hun blauwe ‘onderwater’ jurkjes beeldden zij in hun dans en twirl het prachtige verhaal van de verliefde Ariël uit. Na een lange dag was dan eindelijk de spannende prijsuitreiking. Eefke behaalde bij het onderdeel 2-baton in haar grote categorie helaas geen podiumplaats. Bij het onderdeel duo dance behaalde Mayke en Rianne een prachtige tweede plaats en vol trots kregen ze hun zilveren medaille omgehangen. Kirsten en Danique mochten het goud in ontvangst nemen en werden dus Runner-up Kampioen. Beide duo’s straalden op het erepodium.

In het weekend van 9 en 10 januari zal het Nederlands Kampioenschap twirl plaatsvinden in Topsportcentrum te Almere. Hierbij zijn de intermediate en de kampioensklasse aan de beurt om te strijden voor de titel Nederlands Kampioen Twirl in verschillende onderdelen en leeftijdscategorieën. Deze dagen zal er tevens gestreden worden voor een plaats naar de Europees Kampioenschap die gehouden zal worden in april 2016 in Italië. Voor meer informatie over twirlen kan contact opgenomen worden met de Productgroep Coördinator Valerie Lelieveld of per e-mail twirlen@svomnia.nl.