Gezonde JOGG Kantine bij RKDES

Aalsmeer – Wethouder Ad Verburg heeft bij RKDES in Kudelstaart het project Gezonde Kantine van start laten gaan door symbolisch de koeling met gezond etenswaren te openen. Marielle Buskermolen van RKDES: “Onze club RKDES heeft al heel lang een kantine, maar zonder een gezond aanbod. Met de hulp van JOGG is dit er nu wel. In deze koeling liggen uitsluitend gezonde snacks, zoals broodjes, wraps, fruit, groente. Dit is een aanvulling op de normale snacks die aangeboden worden in de kantine, er is dus nu ook een gezonde keuze.”

Wethouder Ad Verburg: “Heel goed dat sportclubs, met RKDES als voorloper, de gezonde keuze makkelijk maken. Het ziet er heel goed uit als het gezonde eten vooraan staan in de kantine. We hopen als college dat veel meer scholen, sportclubs mee doen met deze JOGG-aanpak. Gemeente Aalsmeer is een JOGG-gemeente. De gemeente heeft van de aanpak overgewicht bij jongeren in het gezondheidsbeleid een speerpunt gemaakt. Ik ben blij dat we JOGG gemeente zijn en dat we het probleem van overgewicht bij jongeren kunnen gaan aanpakken. Door de jeugd tijdens dit soort evenementen voor te lichten hopen we dat ze gezonder gaan eten, drinken en veel gaan sporten.”

Eén op de acht te zwaar

JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht en zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijk en aantrekkelijk te maken. Aalsmeer is een JOGG-gemeente en draagt samen met GGD Amsterdam, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid en andere lokale partijen bij aan de JOGG-aanpak in Aalsmeer. Bijna één op de acht van de Aalsmeerse kinderen in de leeftijdscategorie 5 tot 11 jaar is te zwaar. Het percentage met overgewicht stijgt met de leeftijd. De JOGG-aanpak draagt er aan bij om de stijgende trend van overgewicht bij kinderen in gemeente Aalsmeer een halt toe te roepen. Kijk voor informatie op: www.aalsmeer.nl/jogg.

Foto: Voorzitter RKDES Frans Kuipers, Wethouder Ad Verburg,  Marielle Buskermolen en enkele dames van Dames 1 van voetbalclub RKDES