Gezocht: Nieuwe kinderburgemeester

Aalsmeer – Burgemeester Jeroen Nobel roept alle kinderen van Aalsmeer, die in groep zes of zeven zitten, op om zich uiterlijk maandag 12 april kandidaat te stellen voor de functie van kinderburgemeester van Aalsmeer. Eerder maakte verantwoordelijk wethouder Gertjan van der Hoeven al een ronde langs alle Aalsmeerse en Kudelstaartse bassischolen. Ook hij riep kinderen uit de groepen 6 en 7 op om zich kandidaat te stellen.

Burgemeester Jeroen Nobel: “We zijn op zoek naar een waardige opvolger van onze huidige kinderburgemeester Vince Boom, omdat zijn éénjarige termijn in juni afloopt. Wie kan ik op 11 juni tijdens de junior pramenrace installeren als nieuwe kinderburgemeester van Aalsmeer? Welk Aalsmeers meisje of jongen kan ik dan de speciale kinderburgemeester keten om de schouders hangen?”

Huidig kinderburgemeester Vince Boom: “Ik vind het erg leuk om kinderburgemeester te zijn; je wordt bij allerlei openingen betrokken, zoals de opening van de  avonturenspeelplaats in Kudelstaart en een glijbaan in de Waterlelie. Je leert veel mensen en kinderen kennen en je kunt ook wat goeds doen voor de kinderen in je buurt. Je hoeft niet bang te zijn dat je dingen alleen moet doen, want je wordt goed geholpen door de mensen van de gemeente. Vul dus snel het inschrijfformulier op de website in. Doen hoor!”

Kandidaat stellen kan nog maar tot 12 april, dus wees snel! Kijk voor meer informatie op www.aalsmeer.nl/kinderburgemeester.