Gevarieerde acts op PlasPop: Van rock tot gospel

Aalsmeer – Al ruim 4 jaar vormen de Brabantse zangeres Heidy Crooymans en de Zaanse gitarist René Nijenhuis een muzikaal duo. Zij houden ervan om samen op zoek te gaan naar mooie liedjes die zij dan tijdens creatieve repetities voorzien van een eigen jasje. De liedjes blijven herkenbaar voor het grote publiek, maar worden kleine sieraadjes om naar te luisteren. En dit kan in Aalsmeer op zaterdag 2 juli tijdens PlasPop in het eilandengebied van de Westeinder. 

Outlaw Queen

Meer zin in alternatieve rock? Ook dat kan tijdens PlasPop. Want om alternatieve en Indie rock draait het bij de band Outlaw Queen. Vier vriendenhebben hun passie voor dit genre gecombineerd en er hun eigen draai aan gegeven. Tijdens de lockdown heeft de band eigen nummers geschreven. Het resultaat? Luide, fuzzy en moshable gitaarriffs gecombineerd met dreunende baslijnen, energieke drumfills en aanstekelijke melodieën. Speciaal voor Plaspop heeft Outlaw Queen er een paar rock klassiekers bij gedaan.

The Cover Crew

Ook de bandformatie The Cover Crew is van de partij tijdens PlasPop. De zevenmansformatie zal wederom op de locatie Vissersvreugd haar bekende covers ten gehore brengen. Met Pieter Eggermont op drums, Hans Prent op basgitaar, Stephan Damen op gitaar, Boy Kentrop op toetsen, Rik Huijts op trompet, Boris Bouwense op saxofoon en Cindy Miedema op zang. Het repertoire omvat swingende klassiekers, afgewisseld met eigentijdse muziek van bijna elk genre. 

Amstel Gospel Choir

En het meest swingende gospel koor van Nederland, het Amstel Gospel Choir, gaat onder leiding van dirigent Vladimir Pairel van zich laten horen tijdens PlasPop. De enthousiaste zangers en zangeressen gaan trakteren op swingende gospel songs, moderne popmuziek met een gospel tintje en sfeervolle songs variërend van uptempo nummers tot prachtige ballads.