Getuigen gezocht van poging zakkenrollerij

Aalsmeer – Op maandag 1 augustus rond kwart voor twee in de middag heeft een brutale poging tot zakkenrollerij plaatsgevonden op het Raadhuisplein. Een echtpaar had boodschappen gedaan en ging afrekenen bij de kassa. Bij het betalen gingen twee mannen heel dicht in de buurt van het stel staan.

Het echtpaar vertrouwde het niet en nam voorzorgsmaatregelen. De vrouw legde bij het verlaten van de winkel haar hand op de kontzak waar de man zijn portefeuille bewaarde en de man besloot zijn pas in de borstzak van zijn blouse op te bergen. Op het Raadhuisplein, tegenover de slijterij, werd het echtpaar aangesproken door de twee mannen. Een van de twee probeerde de bankpas uit de blousezak te pakken.

Een bestuurder van een passerende auto zag dit en begon luid te toeteren. De twee mannen besloten er vandoor gegaan. Ze liepen weg richting de Stationsweg. De politie zoekt getuigen.

De twee mannen hadden beide glad donker haar, een licht getinte huid en zijn ongeveer 24 jaar. De een droeg een zwarte jas, de ander een geruite blouse. Deze man had een tasje bij zich. Iets gezien, weet u/jij meer? De politie hoort het graag via 0900-8844.