Gestolen sloep terug dankzij facebook

Aalsmeer – De groepsmail over de gestolen aluminium sloep vanaf de Kloveniersburgwal  in Amsterdam op 7 januari is door buurtregisseur Erik van den Brun ook op facebook geplaatst. Dit omdat het mogelijk zou kunnen zijn dat de sloep via Aalsmeer en de Ringvaart zou worden verplaatst.

Een volger van deze facebook pagina heeft het bericht gelezen en vertelt het aan zijn ‘maat’, die sportvisser is. Deze vriend zei de opmerkelijke aluminium sloep gezien te hebben toen deze werd verkocht via Marktplaats in Amsterdam aan de Schellingenwouderdijk.

Toen de politie arriveerde werd juist de sloep op een aanhanger getakeld. De dader van deze bootdiefstal is aangehouden en gehoord op 10 januari. Het gaat om een 48 jarige man uit Assendelft. Hij heeft bekend en zal zich bij justitie moeten  verantwoorden. Hij is dinsdag 12 januari weer heengezonden.

Een verder uitgebreid onderzoek door het team Havens van de politie eenheid Amsterdam, die ook op de Westeinderplassen actief is, volgt. De kopers waren overigens te goeder trouw, zij wisten niet dat de sloep gestolen was.

Een geweldige samenwerking, aldus de politie met een mooi resultaat!