Geraniummarkt en braderie in Centrum Aalsmeer

Aalsmeer – Op zaterdag 13 mei, de dag voor Moederdag, wordt de jaarlijkse Geraniummarkt op het Raadhuisplein en de braderie in de Zijdstraat georganiseerd door Groei & Bloei en de ondernemersvereniging. Altijd een gezellige drukte in Aalsmeer Centrum. Vele kwekers en bedrijven bieden  tijdens de Geraniummarkt diverse producten aan voor de tuin, het balkon of in huis. Uiteraard zijn er geraniums te koop, maar er is ook een grote keuze aan andere eenjarige en vaste planten, siergrassen, knollen en diverse kruiden. Natuurlijk is de Historische Tuin ook weer aanwezig met prachtige planten die ’s morgens al heel vroeg aangevoerd worden per praam. 

Ruilmarkt, kinderclub en muziek

Bij de stand van de Groei & Bloei is een ruilmarkt voor teveel gezaaide planten en zijn kinderen van harte welkom bij de kinderknutselclub. Ook verzorgt Aalsmeers Harmonie weer rond de klok van 13.00 uur een mini-concert vlakbij het beeld van Flora voor het raadhuis. 

Hapjes en drankjes

In de Zijdstraat staan ongeveer 80 kramen waar naast winkeliers en marktlui natuurlijk ook verenigingen, goede doelen en andere non-profit organisaties hun producten aan de man brengen. Aan de voet van Korenmolen de Leeuw komt een gezellig terras met lekkere hapjes en drankjes. De plaatselijke horeca is natuurlijk ook de hele dag geopend voor een drankje of een lekkere lunch. 

Parkeren en Kika koeriers 

Vanwege de verwachte drukte is parkeren in het centrum lastig, maar bezoekers kunnen zorgeloos parkeren in de parkeergarage van de Studio’s Aalsmeer, bereikbaar via de Van Cleeffkade. Bij de Kika kraam op de Geraniummarkt is een ‘garderobe’ voor uw aankopen als u verder wilt winkelen. Daar staan dit jaar ook weer Kika Koeriers de hele dag klaar om voor een (gulle) gift uw aankopen per bakfiets naar uw geparkeerde auto of huis te brengen. Alle opbrengsten van de Kika kraam komen ten goede aan de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). 

Afsluitingen

Vanaf vrijdagavond 12 mei om 21.00 uur wordt het Raadhuisplein afgesloten en dan kunt u uw auto daar niet meer parkeren. Er is een wegsleepregeling van kracht, dus hou hier rekening mee. Zaterdag 13 mei na 19.00 uur is het plein weer vrij. Ook is de Zijdstraat zaterdag afgesloten voor verkeer door de braderie, net als het kruispunt Weteringstraat, Punterstraat en Zijdstraat tussen 8.00 en 19.00 uur. Kom zoveel mogelijk op de fiets naar het dorp. Of kom met de boot en meer aan bij het Praamplein, bereikbaar vanaf de Ringvaart, of bij de Kolenhaven, achter watersportvereniging Nieuwe Meer. Kijk voor meer informatie op: www.aalsmeercentrum.nl