Geen zesde seizoen voor Crown Theater

Aalsmeer – Een treurig bericht hebben alle vrijwilligers van het Crown Theater vandaag, zaterdag 30 april, ontvangen. Er komt geen zesde seizoen voor het sfeervolle theater in Studio’s Aalsmeer. “Tot onze grote teleurstelling moeten we je vertellen dat het huidige vijfde jubileumjaar van het Crown Theater voorlopig het laatste jaar is van vele mooie theatervoorstellingen in Aalsmeer. Op 15 mei zal Simone Kleinsma met haar show het theaterseizoen afsluiten. De voorstellingen, die we vanaf half oktober hadden gepland, zijn inmiddels afgezegd”, zo schrijft directeur Peter van Eick.

De Raad Vastgoed BV is alle jaren de belangrijkste sponsor van het theater geweest en heeft nu laten weten na vijf jaar het stokje over te willen geven aan een andere partij. Het theater mag blijven, maar moet net als alle andere gebruikers gaan betalen voor de zaalhuur. “Aangezien er op zo’n korte termijn geen oplossing is gevonden voor het ontstane financiële gat, hebben we moeten besluiten om het programma voor seizoen 2016-2017 te annuleren”, vervolgt Van Eick. “Voor een enkele voorstelling wordt nog naar een oplossing gezocht. Ook voor de succesvolle voorstellingen van Bob & Gon in The Club wordt nog gekeken naar een mogelijkheid om het (eventueel elders) voort te zetten.”

Het bestuur gaat samen met Peter van Eick de komende periode gebruiken om te onderzoeken of een herstart in augustus 2017 mogelijk is. Met een nieuwe hoofdsponsor(s) en gemeentelijke subsidie. Dat er behoefte is aan een eigen theater in Aalsmeer blijkt wel uit de sterke groei van het aantal bezoekers, de groeiende business club en de positie als veruit de meest bezochte culturele instelling in Aalsmeer in 2015.

Peter van Eick vraagt de vrijwilligers in zijn schrijven de spirit er nog even in te houden. “We hebben nog een paar leuke shows te doen. Zo zijn we hard bezig om ‘Yes we meet again’ op 5 mei onvergetelijk te maken. En ik hoop dat velen aanwezig zullen zijn bij de laatste gezamenlijke voorstelling ‘Soul of Motown’ op zondag 8 mei om 15.00 uur.”

Geen nieuw theaterseizoen dus, heel jammer, zullen ook heel veel  inwoners vinden. “Een feestelijk jubileumjaar met spraakmakende voorstellingen, een stijging in bezoekersaantallen en vele positieve reacties eindigt in een plotselinge teleurstelling. Alle vrijwilligers en sponsoren van het theater hebben het maximale gegeven, maar zonder kosteloze beschikbaarstelling van het theater door De Raad Vastgoed en financiële steun van de gemeente is het voortbestaan van het theater helaas onmogelijk gebleken”, besluit Peter van Eick. Hij dankt tot slot, mede namens Ap, Johan en Karen van het bestuur, alle betrokkenen voor hun inzet en enthousiasme.