Gala-avond voor Europacup handbal

Aalsmeer – Aanstaande zaterdag 21 november spelen de handballers van FIQAS Aalsmeer voor het eerst sinds vijf jaar weer een Europacupwedstrijd. Geweldig voor de club, maar ook begrotelijk. Dus bedacht trainer/coach van de herenselectie René Romeijn, samen met een aantal andere mensen uit de vereniging, een plan om geld in te zamelen. Maar dan wel zo dat het ook voor de gulle gevers iets zou opleveren. Het is een unieke gala-avond geworden. FIQAS Aalsmeer draait bijna altijd mee in de landelijke handbaltop. Toch werd de afgelopen jaren nooit ingeschreven op Europacuptoernooien. Oorzaak: zo’n evenement én reis naar de uitwedstrijd kosten heel veel geld. Geld dat de club niet heeft. Vorig seizoen eindigden de handballers als derde in de eredivisie en verworven daarmee ook (weer) het recht op Europees handbal. En nu schreef de club zich wel in. Na aandringen van de hoofdtrainer. René Romeijn: “De jongens verdienden het gewoon. Ze hadden zo’n goed seizoen gedraaid en de finale op één doelpunt (en dan ook nog in de laatste seconde) gemist. Dat was zó zuur dat ik vond dat ze toch een soort beloning hadden verdiend. We hadden door de derde plaats recht op deelname aan de Challenge Cup en dus heb ik het bestuur overgehaald ons daarvoor in te schrijven.”

Ver weg

In juli werd er geloot en alsof het zo had moeten zijn kregen de Aalsmeerse handballers geen tegenstander uit België, Luxemburg of Duitsland waar ze per bus heen konden reizen, maar eentje uit Israël: Ramat Hashron Vitania HC. Verder weg kón bijna niet. René Romeijn begreep onmiddellijk dat er iets moest gebeuren om geld bij elkaar te krijgen voor deze onderneming, want de penningmeester had dit duidelijk niet begroot. Om geld voor de Challenge Cup wedstrijden in te zamelen wordt op donderdag 26 november een grote gala-avond met diner georganiseerd in de Studio’s in Aalsmeer. Wie er naar toe wil, kan een tafel kopen voor deze bijzondere avond. Er zijn 8 VIP tafels (voor 10 personen), 14 ‘gewone’ tafels (voor 10 personen) en nog eens 15 tafels voor 4 personen.

Bijzondere veiling

Tijdens de gala-avond wordt ook nog een veiling gehouden met unieke kavels. “Zoals een meet & greet met één van de beste handballers ter wereld en kaartjes voor een topwedstrijd in het buitenland. Of wat dacht je van een lang weekend de beschikking hebben over de snelste Mini Cooper? Het wordt beslist een super avond, de 26e. Er kunnen trouwens nog steeds tafels of losse stoelen voor worden gekocht. Dus, ben jij (of het bedrijf waar je werkt) geïnteresseerd om een tafel/stoel te sponsoren/kopen? Meld je dan bij René Romeijn (06–52129683) of mail naar: penningmeester@hvaalsmeer.nl.

Donderdag in de ‘papieren’ het hele interview met trainer/coach René Romeijn.